NF Elite Training Camp: Första gången samarbetat med Sporting Lisboa!

Rolf Hansen 29.10.2018

NF Academy har under årets höstlovsveckor genomfört sitt andra NF Elite Training Camp för skandinaviska unga spelare. I Oktober har man för första gången samarbetat med Sporting Lisboa,  som har ett av Europas ledande spelarutvecklingsmöjligheter.

NF Academy fortsätter sitt samarbete med Sporting Lisboa, och bjuder in alla motiverade spelare till den portugisiska huvudstaden och NF Elite Training Camp Portugal under vinterlovet 2019.

Den portugisiska toppklubben har bland annat skapat och format Christiano Ronaldo och Luis Figo. Dessutom har Sporting under ett antal år producerat spelare till sitt eget A-lag i den inhemska elitserien, som sedan har blivit sålda vidare till de fem största ligorna i Europa.  Sporting Lisboa har som andra portugisiska toppklubb, genomfört god spelutveckling över tid till att skapa värde för ny satsning på egen akademi och spelutvecklingsmöjligheter.

Denna träningsmiljö får nu de nordiska spelarna I NF-Academy systemet nyttja genom två dagar inne på Sportings Lisboas anläggning.

Morgondagens Sporting-spelare

Under höstlovet genomförde de 39 NF-Academy spelarna två pass under ledning av högt kvalificerade och bra utbildade Sporting-tränare från klubbens akademi.  I höst har nordiska spelare i årskullen 2004-2007 tränat en vecka under somriga förhållanden i Lisboa.

Träningarna på Sporting Akademin blev efterföljt av en träningskamp mot klubbens respektive jämnåriga akademilag. Dessutom fick spelarna en rundvisning inne på fantastiska Estadio Jose Alvalade och på Sportings egna klubbmuseum. Detta var en guidad tur, där spelare och föräldrar fick höra Sportings stolta historia om den unga grundaren med samma namn som stadion stiftade klubben under 1906.  Sporting är nog mest känt för fotboll,  och många fick en aha-upplevelse av att faktiskt höra att den portugisiska giganten hade 55 sporter för sina medlemmar att delta i.

Årets NF Elite Training Camp var fullbokat av motiverade spelare som sökte nya utmaningar och mer utveckling i en ny och spännande miljö. Två pass dagligen och en lyxig boendemiljö gav en vecka av proffsupplevelse för de nordiska spelarna. Det var NF Academys egna tränare som ledde passen utanför Sportings akademi.  På sikt önskar NF Academy att sända sina bästa spelare på träningsläger hos Sporting, men kanske viktigast av allt är att exponera både tränare och spelare för ett av Europas ledande träningsmiljöer.

Under vinterlovet (V 8 och 9) under 2019 upprepar NF Academy succén med att bjuda in alla motiverade nordiska spelare födda 2003-2006 till att söka till NF Elite Training Camp i Lisboa. Upplägget är det samma som denna hösten i samarbete med Sporting Lisboa.

Önskar du att spela med NF Academy? 

SHARE
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInDigg thisGoogle+Email to someone

Related Posts