NF spelare William Osnes Ringen väntar på träningen med portugisiska storklubben Sporting Lissabon

Rolf Hansen 26.09.2018

William Osnes Ringen kårades til Player of the Camp efter den första NF Academy-camp i Oslo i augusti. Nu väntar ett äventyr i portugisiska storklubben Sporting Lissabon.

Den unga talangfulla mittfältaren imponerade alla scouts med sina attityder och färdigheter undr NF Academys träningscamp i Oslo i början på augusti. Själv fick han bra utbyte av träningarna och hade det jättemysigt med dom andra talangfulla spelarna från Oslo-trakten.

-Det var en bra camp med innhållsrika och intensiva dagar. Nivån var hög för båda instruktörer och spelare, och det var jättetrevligt att vara en del av. Det var dessutom spännande att träna med andra bra fotbollsspelare, som jag inte träffar i vardagarna, säger William Osnes Ringen.

NF Elite Training Camp Oslo

Han prisar samtidigt båda instruktörer, övningar och innehål på campen. NF Academy körde samma typ av camp i båda Bergen, Ålesund, Tromsø, Trondheim og Stavanger i sommar. Just nu är andra omgången igång i  Haugesund, Os, Oslo, Tromsø, Stavanger och Bergen.

-Jag fick mycket bättre spelförståelse. Vi lärde mycket om «diamond shape» och andra olika taktiker och spelsystem. Det var många nya och kula övningar som jag inte kände till i förväg från träningsvardagen. Instruktörerna var sjukt bra. Värdsklass, berättar unga Osnes Ringen vidare.

Han var en del af Korsvoll fram till 2017. Sedan dess har han spelat för Lyn i Oslo. Med värdsklass-spelare som Fernando Torres och Isco som förebilder måste man lägga många timmar med sjävträning, förutom dom organiserade träningarna. I Lyn tränar Willaiam med klubbens akademi, förtuom FPN-träningar och lagträningar. I tillägg kommer alla matcher och  spel i fritiden med kompisarna.

Vad är den största skillnaden på NF Academy och vardagsträningarna annnars?

– Det var kul att träna med bra spelare från olika klubbar. Det är fler som vil bli bäst där. Tempot och nivån är högt och vi fick bra utmaningar, berättar Osnes Ringen.

Själv har han stora ambitioner som fotbollsspelare, så priset som Player of the Camp uppskattar han verkligen.

-Jag har stor lust att bli värdens bästa fotbollsspelare, och jag har lust at spela i landslaget och för Liverpool. Just därför var det jättekul att bli kårat till Player of the Camp. Jag blev väldigt glad, säger William.

Själva priset var en träningsvecka med Sporting Lissabons akademi, som är ett av dom mest erkända i Portugal. Ett nytt äventyr är på gång.

-Det blir kul att få testa nivån i en väldigt bra portugisisk klub. Det kommer att bli en upplevelse som jag kommer att minnas länge, och jag ser mycket fram emot den, avslutar William Osnes Ringen.

Fortfarande finns ingen NF Academy camps I Sverige, men se gärna NF Elite Training Camp i Portugal i veckorna 40, 41 och 44 under 2019. Här spelar deltagarna från NF Academy ihop med ungdommarfrån Sporting LIssabons akademi.

Önskar du att spela med NF Academy? 

SHARE
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInDigg thisGoogle+Email to someone

Related Posts