Från Norges Västkust till Lisbon

Julian Björkavåg är en av två 2006 – spelare från Ålesundsklubben Rollon.

Se fler NF Academy-videor >>

Den talangfulla 11-åringen är både löpstark och teknisk. Ursprungligen kommer han ifrån en liten by på västlandet som heter Sykkylven. En kommun med knappt 7600 invånare.

Till vardags spelar han mittback och mittfältare för det lovande 2006 – laget till Rollon.

Faktum är att Ålesunds äldsta klubb har inte mindre än 5 begåvade spelare representerade i NF Academy-programmet under IberCup. Julian Bjørkavåg tränar hårt för att uppfylla drömmen om att bli fotbollsproffs en vacker dag. Everton är favoritklubben. – Det här är min andra vistelse med NF Academy, och jag är mycket nöjd över arrangemanget här. Jag var också med på NF Elite i Oktober, och det är hög kvalitet både på tränarna och medspelarna, säger Bjørkavåg.

Han är taggad

11-åringen var med på 2006- laget som vann med hela 7-0 mot Real i en träningsmatch inför IberCup. Björkavåg låg bakom assisten till 1-0 målet.

 

NF Academy Lag 2006 i IberCup Cascais

Nu ser han fram emot att möta lag som man annars bara läser och hör om annars.Det blir enormt spännande att möta lag som vi inte får spela mot annars.

-Jag tycker att alla på laget leverade en bra prestation på träningsmatchen. Bra sammanhållning trots att vi endast haft två träningar ihop tidigare, säger Julian Björkvåg.

Journalist: Rolf Hansen

JOIN NF Academy! Upplägg och ansöknings-deadlines 2018

SHARE
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInDigg thisGoogle+Email to someone

Related Posts