NF Academy Spelare Jan Aleksander Miller: ”Detaljerna gör mig komplett”

Jan Aleksander Miller är en av Norges mest lovande anfallarei i årgången 2003. Stabæk-pojken menar på att de detaljer han lär sig i NF-akademin gör honom till en bättre spelare i träningsvardagen hemma.

I Januari blev Jan Miller uttagen till Statoils landslagssamling för pojkar födda 2003. Det är den näst högsta nivån i NFFs spelarutvecklingsmodell, nästa steg är landslaget. 50 spelare var uttagna. Det är en fantastisk prestation i sig, när man vet att det är i genomsnitt 1000 spelare i varje ålderskull  som anses vara talanger. Miller är en del av 2003-gruppen som det senaste året har varit med NF Academy.

 

 

– Det har varit ett bra komplement till klubbvardagen, säger den unge grabben. NF Academy har skickliga och dedikerade tränare med en portugisisk inspirerad coachfilosofi. Det passar mig bra, för det ger mig teknisk utveckling som jag kan implementera i norsk fotboll. De har gett mig ett antal små detaljer, som jag har tagit med mig till träningsvardagen i Stabæk.  Det är saker som jag testar ut och jobbar med på träning, säger Miller. 

Stora förebilder

Han är en anfallare med stora stjärnor som förebilder! Nårga av Europas största målskyttar: Lewandowski och Griezmann. Resan har precis börjat. Från Birkebeinern har han fått bli en del av den lovande talangutvecklingsverksamheten  i Stabæk.

– Jag tränade ett tag med både Mjøndalen och Strømsgodset, och valde tillslut den sistnämnda. Stabæk var ett nytt steg i utvecklingen med nya möjligheter. Detta är en av det bästa platserna i Norge för spelarutveckling, berättar Miller.

Han har runt 10 timmar organiserad träning i veckan med klubblag, utöver matchspel. Några extra timmar egen träning klämmer han också in, och i Påsk ska P15 spelaren delta i NF Academys representationslag i IberCup Cascais!

– Jag ser fram emot det något oerhört. Vi har ett starkt lag med många duktiga spelare. Målet är att komma långt och kanske vinna hela turneringen, säger en offensiv anfallare två veckor innan allavaret brakar loss på planerna utanför Lissabon.

2018 säsongen startar nästa vecka för Stabäcks 2003 – lag ! I förebyggande syfte att platsa i nästa år national serie  har de i år anmält sig i 02 kategorien.

 

Hög nivå

I fjol blev Miller uttagen till NFF Buskeruds kretslag, och anfallaren gjorde även debut för NF Academy under IberCup Scandinavia den sommaren. En upplevelse som gav mersmak efter 6 gjorda mål för 2003-laget i Esbjerg.

Miller gjorde 1-1 i matchen mot Japanska Gruppsegraren Kyoto. Därefter var den robusta spetsanfallaren sist på bollen alla mål i 3-2 matchen mot Haderslev, och ett av, målen i 4-2 segern mot Asker. Tredjeplatsen av 5 lag i gruppspelet resulterade i B-slutspel för NF Academy laget. Där tog det stopp i semifinalen med 1-4 mot Riga. Då scorade Miller sitt sjätte mål för turneringen. Den personliga målsättningen är att göra fler mål i Cascais under påsken.

Efter IberCup Scandinavia blev Miller uttagen till NF Academy Elite Training Camp på höstlovsveckan i fjol. Där fick han träna och bo som en proffessionell fotbollsspelare under en vecka tillsammans med jämnåriga talangfulla och motiverade grabbar.

-Det var riktigt bra träningar med hög intensitet, och tränare som ställde krav på oss som spelare. Det var stort fokus på tekniska detaljer, och jag har plockat med mig mycket av detta hem till Norge, säger Jan Alexander Miller avslutningsvis.

Önskar du att spela med NF Academy?

SHARE
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInDigg thisGoogle+Email to someone

Related Posts