5 saker som gör NF Academy annorlunda

5 saker som gör NF Academy annorlunda

Postet på: 26/05/2020
NF Academy Local Camps in Sweden
POPULÄRA: Undersökningar visar att deltagarna i NF Academy är mycket nöjda med produkten.

5 saker som gör NF Academy annorlunda

Det finns många fotbollsläger du kan delta i sommar. Här är fem anledningar till att NF Academy tror att de har en konkurrensfördel.

NF Academy Local Camps in Sweden
POPULÄRA: Undersökningar visar att deltagarna i NF Academy är mycket nöjda med produkten.

5 saker som gör NF Academy annorlunda

Det finns många fotbollsläger du kan delta i sommar. Här är fem anledningar till att NF Academy tror att de har en konkurrensfördel

Många av de kommande samt uppåtgående fotbollsspelarna från de nordiska länderna kan delas in i två fack: De som har en förälder som varit fotbollsproffs och de som deltog i privata fotbollsakademier från en tidig ålder.

Varför är det så?

Många smickrande saker kan sägas om ungdomsfotboll i norden, men klubbarna är sällan bra på talangutveckling. För att “nå toppen” behöver de flesta spelare “något extra”. Om du inte är välsignad med en fotbollsfader och mentor som Martin Ødegaard, Erling Braut Haaland eller Jordan Larson är det förmodligen en bra idé att gå med i fotbollsakademi.

Men vilken akademi ska du välja? NF Academy tycker att de har en konkurrensfördel i spelet och här är de fem anledningarna till att du bör gå med NF International i sommar.

1. Kontinuitet = Möjlighet

NF Academy arbetar med spelare över tid. De är inte som en cirkus som kommer till stan bara en helg. NF Academy har ett ekosystem med läger, turneringar och till och med stipendier som våra spelare kan ansöka om. Alla dessa evenemang är anslutna och erbjuder spelarna ett brett utbud av möjligheter.

Förra veckan publicerade vi en artikel om hur många spelare som går vidare för provträningar till Sporting CP och hur detta kommer att bli ännu mer utbrett i framtiden då NF Academy tecknade ett kontrakt med den portugisiska toppklubben.

NF Academy Regional Partner Malmo
Sven Sjunneson, Malmö regionpartner, ser fram emot att hjälpa flera ungdomsspelare att förbättra sin nivå vid de kommande NF Academy evenemangen i Sverige.
NF Academy Regional Partner Malmo
Sven Sjunneson, Malmö regionpartner, ser fram emot att hjälpa flera ungdomsspelare att förbättra sin nivå vid de kommande NF Academy evenemangen i Sverige.

Sven Sjunneson har varit med och arrangerat fotbollsläger och fotbollskolor för fotbollsklubbar som Barcelona, Milan och Malmö innan han samarbetade med NF Academy. Han tycker att NF Academy är avvikande när det gäller kontinuitet.

– Tränarna på NF Academy tappar inte sitt intresse för spelarna så snart lägret är över. De hjälper dem att ta reda på “nästa steg”. Ibland hjälper de också spelarna att få en fot i klubbar som Sporting CP, säger Sjunneson.

2. Den portugisiska filosofin

En annan sak som gör NF Academy speciellt är den portugisiska anslutningen.

Portugals befolkning är drygt 10 miljoner, men landet på den iberiska halvön har visat att de ligger i framkant när det kommer till internationell fotboll i årtionden och de har till och med vunnit Europamästerskapet 2016. De flesta av NF Academys tränare har erfarenhet från de portugisiska toppklubbarna som Sporting CP, där de erfarade i vad som krävs för att bli nästa Christiano Ronaldo eller Nani.

Vår akademidirektör Gonçalo Nunes säger att han försöker förmedla den portugisiska fotbollsfilosofin till studenterna vid NF Academy. Han påpekar att den konkurrensutsatta aspekten av spelet välkomnas i Portugal. Spelare uppmuntras inte bara att ha kul från en tidig ålder, de uppmuntras också att vinna.

– Det här är något vi försöker förmedla till de nordiska spelarna, säger Nunes. – De nordiska spelarna lär sig inte att tävla på samma sätt som sina portugisiska motsvarigheter. Men en vinnarinstinkt är nödvändig om du vill nå den högsta nivån i fotboll.

NF Academy Director Gonçalo Nunes
Gonçalo Nunes pratar med spelarna under ett NF Elite Training Camp, en av de internationella upplevelserna som deltagarna kan gå med i efter att ha visat sin nivå i NF Lokala läger.
NF Academy Director Gonçalo Nunes
Gonçalo Nunes pratar med spelarna under ett NF Elite Training Camp, en av de internationella upplevelserna som deltagarna kan gå med i efter att ha visat sin nivå i NF Lokala läger.

Akademidirektören Joao Plantier tillägger att spelarna i Portugal också lär sig fotboll genom en viss analytisk lins. Detta är också något han försöker implementera i NF Academy lägren.

– Vi försöker dela upp spelet i mindre delar, så spelarna får en mer helhetsförståelse av fotboll som ett spel. Vi vill att spelarna ska bli bättre problemlösare. Vi ger dem flera utmaningar som de måste lösa under press. Du behöver ett snabbt sinne i fotboll, inte bara snabba fötter.

3. Mindre varumärkeskännedom men högre individuellt fokus

Många av NF Academys konkurrenter har avsevärda namn som hänvisar till de bästa internationella klubbarna. Det betyder emellertid inte nödvändigtvis att tränarna i lägren är på klubbens lönelistor eller har någon koppling till klubben överhuvudtaget.

Ofta säljer klubbarna sitt varumärke som en franchise till högstbjudande och tränarna är utomstående.

NF Academy har å andra sidan granskat alla sina tränare noggrant och de kommer alla från toppfotbollsakademier i Portugal, till exempel SC Braga Academy och Sporting CP Academy.

– De andra lägren skulle kunna göra mycket mer för att söka och utbilda spelare enligt min mening, säger Sven Sjunneson. – I NF Academy verkar utbildning vara front och centrum.

NF Academy Players training in Sporting CP
NF Academy har formaliserat ett samarbete med Sporting CP som öppnar dörrar för unga nordiska spelare som vill bli proffs.
NF Academy Players training in Sporting CP
NF Academy har formaliserat ett samarbete med Sporting CP som öppnar dörrar för unga nordiska spelare som vill bli proffs.

4. Siffrorna talar

NF Academy har undersökt sina deltagare genom åren och uppgifterna är upplyftande.

87,44 procent av NF Academys deltagare förra året sa att de skulle anmäla sig till vårt evenemang igen i sommar.

NF Academys mer detaljerade data visar också att deras deltagare är överväldigande positiva när det gäller kvaliteten på de tekniska programmen, som NF Academy är mycket stolta över.

LÄS OCKSÅ: We will recruit more players to the European academies

5. Lokalas partners

NF Academy har partners runtom i Norden. Det innebär att de ger något tillbaka till lokala klubbar ekonomiskt, men också att de förstår vad som händer på plats och är bättre rustade för att tillgodose spelarna och deras föräldrar på en personlig nivå.

Innan våra evenemang kan spelarna och deras föräldrar prata med NF Academy partners ansikte-mot-ansikte för att få svar på sina frågor. Svaret kommer också att vara snabbt och effektivt eftersom det inte är några byråkratiska mellanhänder involverade.

NF Academy lokala partners säkerställer också att tränarna som flyger är väl förberedda för uppgiften.

– Ju bättre förberedd du är, desto bättre blir din produkt. Vi vill veta lika mycket om spelarnas färdighetsnivå och ambitioner i förväg. Det betyder att vi kan skräddarsy produkten för spelarna i grupp- och individuellnivå, säger grundaren och VD för NF Academy, Jarand Fretheim.

OBS!
På grund av Covid-19 kommer NF Academy inte att kunna välkomna så många spelare till våra evenemang under sommaren som vanligt. För att säkra en plats bör du därför registrera dig nu.

KOMMANDE NF INTERNATIONAL EVENEMANG

Datum Program Land Plats Åldersgrupp
24 - 26 Jun 2024 NF International Trials Sverige Göteborg 2008-2015
28 - 30 Jun 2024 NF International Trials Sverige Malmö 2008-2015
28 -30 Jul 2024 NF International Trials Sverige Hudiksvall 2008-2015
01 - 03 Aug 2024 NF International Trials Sverige Stockholm 2008-2015
05 - 07 Aug 2024 NF International Trials Sverige Jönköping 2008-2015

SKICKA FÖRFRÅGAN


Läs mer om vår användning av cookies: Cookies | Integritetspolicy


* Dessa fält krävs.

HITTA DITT EVENT

- Välj ett alternativ - Du kommer automatiskt att omdirigeras till ditt valda alternativ -

Start typing and press Enter to search