Alfredo Steiner tränade med Sportings akademi

GAIS-anfallaren Alfredo Steiner fik ett något annorlunda sportlov än vad han hade väntat sig.

Steiner är född i 2006 och är halvt brasiliansk. Den lättbenade teknikern har varit en del av NF Academys program det senaste året, och i vecka 9 åkte han till elitecamp-programmet i vårsköna Cascais.

Vid ankomst till Lissabon fick han en stor överraskning: Sporting Lissabon inviterade 13-årigen på ett tre-dagars träningsläger med 2006 årgången. Det blev en oförglömlig upplevelse för den unga mannen med svensk-brasilians bakgrund.

Det var jätteroligt. Tempot var högre än jag är van vid, men jag blev väl mottagen. Dom var inte så bra på engelska, men jag förstod ändå vad dom sa, och övningarna var relativt kända. Dock med mycket högre intensitet och tempo, berättar Alfredo Steiner.

Tätt samarbete

NF Academy har under det senaste året ansatt flera nya tränare. Som resten av tränarkåren i det nordisk-satsande akademi kommer tränarna med en tung bakgrund från bland annat Sporting CP och SL Benfica akademier.

Steiner är den andra NF Academy-spelaren, som har varit till provträning med Sporting Lissabon efter att ha varit en del av NF Academys program. Under sportlovet i fjol tränade målvakten Sebastian Hansen  med den portugisiska storklubben.

Dessutom har NF Academy skickat flera spelare på träningsläger på det världsberömda akademi, efter dom har vunnit «Player Of The Camp»-priserna vid dom lokala camps i flera norska städer under det senaste året.

Sportdirektör Gonçalo Nunes berättar om ett tätt samarbete mellan NF Academy och Sporting CP. Detta är också bakgrunden för, att Alfredo Steiner fick träna med den portugisiska toppklubben. Sporting har under ett antal tidigare säsonger haft många egenproducerade spelare i startelvan.

Alfredo har varit med på nästan alla våra program och tagit dom utmaningarna vi har gett honom. Båda i Riga Cup i januari, genom tidigare turneringar och här i Lissabon. Sporting fattade intresse för honom redan under vår elite camp i oktober, och just därför inviterade vi honom på ett träningsläger i denna vecka. Det är inte prat om en provträning, utan att ge en lovande spelare en ny utmaning, som är viktig i hans utveckling. Vi tror att Alfredo och ett antal andra spelare i vårt program är klara för en sån utmaning, och därför skickar vi dom vidare när Sporting erbjuder oss denna möjligheten, säger NF Academys sportdirektör Gonçalo Nunes.

Internationell miljö

Unga Alfredo Steiner var en del av NF Academys program under sportlovet. Meningen var, att han skulle träna med resten av truppen hela veckan. I stället blev det tre träningspass med Sporting CP. Den lovande svensk-brasilianaren är full av beröm för NF Academys program.

Det är kul att vara en del av detta, och man får ju var med på några av dom bästa träningsmiljön i Västra Europa. Skillnaden från träningen hemma är, att tempot är högre och att spelet går på 1-2 touch hela tiden. Jag skal vara med på nästa evenemang i Iber Cup här i Cascais under påsklovet. Det ser jag mycket fram emot. Det är väldigt kul att spela mod lag som man inte möter vanligtvis, avslutar Alfredo Steiner.

Han blir knappast den sista NF Academy-spelaren, som får chansen att träna med Sporting CP.

Det kommer att komma flera chanser för andra spelare. Dom får se lite av akademilivet från insidan, och vi hoppas att det kommer att ge dom lite extra inspiration för att träna mera och nå deras mål, säger sportdirektör i NF Academy, Gonçalo Nunes.

 

Önskar du att spela med NF Academy? 

SHARE
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInDigg thisGoogle+Email to someone

Related Posts