Rolf Hansen 4.04.2019

En mycket spännande säsongstart närmar sig

NF Academy är inne i säsongupptakten till flera spännande tilltag inför 2019-säsongen.

Våren bankar på dörren i vackra Cascais. Igenom vår Elite Camp-program i vecka 8 och 9 inledde NF Academy långsamt raffineringen av formen inför årets många internationella aktiviteter:

Denna Elite Camp´en under sportlovet är på sätt och vis vårt kick-off til en väldigt spännande säsong med NF Academys program. Vi har turneringen i Barcelona, invitationsturneringen i danska Esbjerg, och redan under påskhelgen har vi Iber Cup här i Cascais. Det har blivit en av dom stora turneringarna för åldersbestämda lag i Europa. En fin turnering, då spelarna kommer att lära sig flera aspekter, och få mer än bara sportsligt utbyte. Här möter man bra lag från flera kontinenter, men man trivs också tillsammans socialt och kulturellt i en fin miljö, säger NF Academys sportdirektören Gonçalo Nunes.

 

Påskens vackraste äventyr

Iber Cup i Cascais samlar lag och spelare från flera världsdelar. Dom portugisiska toppklubbarna skickar sina bästa akademilag, och dessutom kommer en del bra spanska, italienska, tyska och andra europeiska topplag.

Iber Cup Cascais är en turnering, som samlar lag från Brasilien, USA, Australien, Skandinavien och från båda Öst- og Västeuropa. Dessutom är Sydamerika och Afrika representerat. På denna grundlag är det en er detta en jättefin erfarenhet för grabbarna att ta med sig vidare i livet. Ur vår synvinkel är detta den primära arenan för spelarutveckling. Detta är vår målsättning nummer et, helt enkelt, fortsätter NF Academys sportdirektören Gonçalo Nunes.

NF Academy gjorde sig gällande med bravur i flera åldersklasser under förra årets turnering. 2006- och 2007-lagen tog sig ända vägen fram til kvartsfinal i A-slutspelet, då det blev extremt irriterande förluster mod solida internationella motståndare. 2005-laget förlorade finalen i B-slutspelet.

Årets turnering pågår från 12. – 19. April. Då har våren kommit till Cascais, strax utanför Lissabon. Själva matchprogrammet börjar d. 15.april, men redan innan Iber Cup finns det bra möjligheter för kvalitetsträningspas.

På grund av dom många nordiska spelarnas deltagande i båda nationella och internationella program, har NF Academy byggd upp en omfattande databas av spelare. Detta har givit tuff kamp om platserna i lagen inför Iber Cup i Cascais. Dock finns det några få platser att söka för intresserade och motiverade spelare.

Vi har redan fyllt upp 2004-laget, men det finns platser i dom andra lagen. I år har vi kommit i en position, då vi får tacka nej til spelare, som önskar att vara med. För dessa vil jag gärna betona, att det kommer flera möjligheter inom våra program senare i år. Detta är viktigt för dom som är motiverade och träningsivriga efter att komma in i ett bra träningsmiljö, som skal vare ett supplement till dom vanliga träningarna hemma, säger Gonçalo Nunes vidare.

Göteborg och Barcelona

NF Academy åker också til Future Cup i Göteborg med sina 2007- och 2008-lag under påsklovet.  I sommar är det två turneringar som står på programmet:

Inte minst den traditionsrika Iber Cup i Esbjerg, då NF Academy förlorade finalen i 2005-klassen i fjol mot värdsklubben. Nu heter turneringen Nordic Invitational Cup och spelas i månadsskiftet juli/augusti.

Denna turneringen spelas på samma datum och på samma banor som den f.d. Iber Cup i Esbjerg. Här kommer topplag från Skandinavien och inviterade lag från övriga Europa. Preliminärt är båda Hansa Rostock och Blackburn bekräftade. Detta är en bra anledning att möta bra motstånd och få nya referenser mot lag med ett högt europeisk nivå, avslutar sportdirektör i NF Academy, Gonçalo Nunes.

NF Academy bjuder gärna flera internationella spelare välkomna till två turneringar i Spanien: Barcelona Summer Cup och Iber Cup Barcelona går av stapeln i juni/juli i Barcelona-trakten. Spelare föda mellan 2002 och 2006 kan ansöka om deltakande.

Program i Norge

I tillägg till dom internationella program kommer NF Academy under hela 2019 att arrangera en rad träningsläger på olika ställen i Norge. Här är det öppet för alla att delta. Man får flera träningspass här, som supplement til den vanliga träningen i klubbarna. Alla program i NF Academys regi har instruktörer med bakgrund i dom världsberömda akademierna i Benfica och Sporting.

NF Academys senaste program heter ”NF International Road to Sporting”. Läsa mer om programmet här.

 

Önskar du att spela med NF Academy? 

SHARE
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInDigg thisGoogle+Email to someone

Related Posts