Följande NF Program kan innebära en banbrytning för allihop

Följande NF Program kan innebära en banbrytning för allihop

Postet på: 22/10/2021
nfacademy-football-soccer-cover-1200x630
nfacademy-football-soccer-cover-600x600

Följande NF program kan innebära en banbrytning för allihop

Talangen från Umeå, Sahle Wållberg, fick förra sommaren chansen till tre veckors träning med en portugisisk klubb under NF Academy programmet «NF Club Experience». Banbrytande för varje ambitiös ung fotbollsspelare, säger den svenska talangen.

 

Sahle Wållberg har gått med i flera NF Academy program, och tränarna samt personalen identifierade honom som en spelare med stor potential tidigt. Förra sommaren anslöt han sig till den portugisiska klubben GS Loures i tre veckor genom NF programmet «NF Club Experience».

U17 laget spelar i den näst högsta serien. Under denna perioden fick Sahle Wållberg en personlig tränare med fokus på fysisk träning samt så får Sahle individuell riktad feedback från en NF Academy tränare under alla träningar med GS Loures.

Sahle tycker att de tre veckorna har varit en gynnsam erfarenhet, och han skulle rekommendera programmet till alla unga atleter med större ambitioner.

Ja, jag skulle definitivt rekommendera den här upplevelsen till 100 procent. NF Academy handlar inte bara om fotboll, de har också fokus på fysik, mentalitet och kost. Det är helt enkelt en pedagogisk upplevelse som handlar mer än bara fotboll, säger den begåvade talangen från Sverige.

Jobbar hårt

U17 spelaren jobbar hårt varje dag för att ansluta sig till det svenska landslaget. Sahle Wållbergs nästa mål är att ta sig tillbaka till Portugal för att spela för Sporting Braga.

nfacademy-football-soccer-400x400
nfacademy-football-soccer-400x400_02

För att nå den typen av mål, så behöver du inte bara jobba hårdare än resten

Du behöver också kvalitetsträning under dina träningssessioner. Precis som den nivån som NF Academy kan erbjuda med olika program.

– För mig har de olika programmen betytt mycket både som spelare och som person. Så jag tycker att det är viktigt att kunna dela andras kunskap och träffa andra som är på samma nivå. Du får lära dig och ta del av andra tränares kunskaper än laget du spelar i hemma. Du får utveckla dina färdigheter, får tips och individuella råd om vad du kan fortsätta jobba vidare med, säger Wållberg.

Att åka till Portugal innebär att man går med i en annan kultur och mentalitet. Vilket är perfekt för skandinaviska spelare, de har mycket av det som krävs.

– Jag kände en stor glädje och jag blev väldigt inspirerad. Det var ganska enkelt, och kunde ha varit svårare. För jag gillar när det är fullt fokus på planen, men jag tycker att det var bra struktur för träning. Bra layout inklusive uppvärmning och stretchning. Inte så många onödiga köer eller väntan på nästa övning. Och jag kände mig välkommen och de tog hand om mig, berättar Sahle Wållberg.

Bra verktyg och värderingar

För NF Academy är erfarenheten för föräldrarna också viktig. Deras söner och döttrar bör tas väl om hand.

Sahle var väldigt glad trots att jag tyckte att han såg ut vara lite nervös i början. Han hade förmodligen stannat längre om han kunde, han sa ju bland annat “jag ska tillbaka, när kan jag komma?”. Engagemanget och stödet som finns för att stödja Sahle för att bli en bättre fotbollsspelare är otroligt. Jag har fullt förtroende för att NF Academy ger Sahle bra verktyg och värderingar, samt feedback för att utvecklas som spelare, säger pappan till Sahle Wållberg.

Han är glad över att vara en del av NF Academy miljön.

– Jag tycker att alla tränare har varit väldigt professionella och de ger bra feedback till spelarna. De ser varje individ och arbetar utifrån det. Bra struktur och bra layout, redan från första programmet blir både spelare och familj en del av NF Academy. Och dessutom möter du mycket trevliga människor med liknande intressen. Det är en bra utmaning och en otrolig upplevelse för både spelaren och föräldrarna, säger pappan till Sahle Wållberg.

nfacademy-football-soccer-400x400_01

Skapa möjligheter

NF Academy internationella chef Goncalo Nunes är glad för de fina orden från Sahle Wållberg och hans pappa. Nunes har 25 års erfarenhet inom internationell fotboll som tränare. Han känner sig stolt över utvecklingsprojektet för ungdomarna som startades av NF Academy.

Jag är verkligen stolt över vad vi har gjort hittills och ännu mer entusiastisk över vad vi kommer att fortsätta att göra för alla killar och tjejer där ute som ibland bara behöver lite extra vägledning, stöd och någon som höjer ens självförtroende, säger Nunes.

Nunes ser en stor inverkan på spelarens utveckling efter att man har anslutit sig till något av de NF Academy programmen.

Vi har spelare på professionell nivå. Det beror mycket på den vision vi har kring spelarutveckling. Med fokus på den närhet vi skapar med spelarna och familjerna, och genom att kombinera vad de gör på våra lokala samt internationella program, så kan vi ha en stor inverkan på en spelares utveckling för både killar och tjejer oavsett nivå under en säsong. Från det mentala till det taktiska och tekniska, säger NF Academys internationella chef Goncalo Nunes.

Jag är verkligen stolt över vad vi har gjort hittills och ännu mer entusiastisk över vad vi kommer att fortsätta att göra för alla killar och tjejer där ute som ibland bara behöver lite extra vägledning, stöd och någon som höjer ens självförtroende, säger Nunes.

nfacademy-football-soccer-1200x635
nfacademy-football-soccer-600x600

Ja, jag skulle definitivt rekommendera den här upplevelsen till 100 procent.

– Sahle Wållberg

KOMMANDE NF EVENEMANG

Datum Program Land Plats Åldersgrupp
15 - 25 Jul 2024 NF High Performance Portugal Rio Maior 2006 -2009
29 Sep - 05 okt 2024 NF Elite Training Camp
Week 40
Portugal Lisbon / Estoril 2009-2014
06 - 12 Okt 2024 NF Elite Training Camp
Week 41
Portugal Lisbon / Estoril 2009-2014
13 - 19 Okt 2024 NF Elite Training Camp
Week 42
Portugal Lisbon / Estoril 2009-2014
27 Okt - 02 Nov 2024 NF Elite Training Camp
Week 44
Portugal Lisbon / Estoril 2009-2014

Se översikten över alla våra evenemang här.

KONTAKTA OSS


Läs mer om vår användning av cookies: Cookies | Integritetspolicy


* Dessa fält krävs.

Start typing and press Enter to search