High Performance blev Oskars väg till ett fotbollsäventyr i Portugal

Hitta inspirationen genom att jaga dina drömmar i Portugal

Postet på: 29/09/2022
Oskar Nielsen i NF High Performance
Oskar Nielsen i NF High Performance
Oskar Nielsen i NF High Performance

NF High Performance blev Oskars väg till ett fotbollsäventyr i Portugal

High Performance programmet var det bästa NF Academy träningslägret någonsin. För Oskar  blev det början på en tränings- och matchdag på CF Belenenses, medan Hedin från Oslo tog nästa steg i karriären.

NF High Performance är en plats för elitspelare som vill ha en komplett träningsupplevelse på Rio Maior Sports Center i Portugal, tidigare officiell träningsanläggning för det portugisiska landslaget.

Ett initiativ för spelarutveckling som toppade allt som NF Academy direktören João Plantier tidigare hade sett.

Det var det bästa träningsläger vi har haft hittills i NF Academy sammanhang. Både utifrån fantastiska förutsättningar, och kvaliteten på spelgruppen. Efter programmet hade vi flera spelare som värvades till portugisiska klubbar på permanent basis, säger NF-akademichefen João Plantier.

Imponerad av Oskar

NF High Performance är en kombination av träningspass och vänskapsmatcher mot portugisiska akademier där du får referenser mot några av de bästa ungdomslagen i Europa. Portugisiska scouter följer matcherna noga. Det var avgörande för flera av spelarna i NF Academy.

Oskar Nielsen från Danmark har under de senaste fyra åren deltagit i ett antal internationella NF Academy program. Spelaren född 2004 imponerade så mycket under träningsmatchen mot U17-laget i Belenenses, att den portugisiska toppklubben ville ha honom till sin ungdomsavdelning.

Mittfältaren har blivit en del av u19-laget i ligaklubben baserad i Lissabon. Där Sporting och Benfica är de två stora klubbarna.

High Performance var en fantastisk upplevelse. Vi lärde oss hur det var att träna och äta som ett proffs, med fantastiska faciliteter och fantastiska träningspass. Vi hade två pass varje dag och hade mycket social aktivitet vid sidan av.

Vi hade många möten där vi lärde oss om den mentala biten, och även om kost. De tre matcherna var också en stor upplevelse och en stor utmaning. Det var hög nivå på tränarna och god vänskap i spelgruppen, säger Oskar Nielsen.

Han har flyttat till Lissabon och är ett stort steg närmare sin dröm.

“På kort sikt är min ambition att spela mig in i startelvan i U19-laget. Nästa år vill jag vara i a-laget, eller spela under 23 i en annan klubb här i Portugal. Drömmen är att spela professionellt och tjäna tillräckligt för att försörja sig på fotbollen utan att behöva ha ett jobb bredvid” sa Oskar.

Vardagsträningen skiljer sig från vad han är van vid hemma i Danmark.

Jag gillar den portugisiska spelstilen väldigt mycket. Den är väldigt snabbt och fysisk och de gillar anfallsfotboll. Just nu har vi fem träningar i veckan, där måndag och fredag ​​är väldigt taktiska och specifika innan en match eller kommer från en match. Torsdag, onsdag och tisdag är det högintensiv träning, säger Oskar Nielsen.

Oskar Nielsen träning i NF High Performance
Oskar Nielsen träning i NF High Performance
Oskar Nielsen träning med NF Academy
Oskar Nielsen träning med NF Academy
Hedin Skoe i NF Academy
Hedin Skoe i NF Academy
Hedin Skoe träning i Portugal med NF Academy
Hedin Skoe träning i Portugal med NF Academy

Professionell erfarenhet

Nielsen och de andra deltagarna under NF High Performance hade ett program nära en full professionell vardag.

Kvalitén på träningen var fantastisk. Med videoanalys av sessionerna och matcherna. Individuella möten, träningspass och fysisk kompetensanalys samt matcher mot portugisiska topplag. Det var också fem olika talare som pratade om kost, fysisk träning, mental hälsa, övergången från ungdomsfotboll till senior och hur det är att vara proffs.

En komplett professionell erfarenhet för spelarna, säger NF Academy Director João Plantier.

Han såg också Oslokillen Hedin Skoe ta nya steg i sin utveckling efter att ha deltagit i flera program.

“Första gången jag tränade med NF Academy var på NF International på Kolbotn i slutet av juli 2021. Senare fick jag frågan om jag ville vara med på NF Elite Training Camp i Lissabon. Det var en väldigt trevlig och lärorik vecka, där vi tränade på Sportings akademi. Efter detta blev jag inbjuden att gå med i NF Selection – Ibercup Cascais. Det var en cup på hög nivå, där vi mötte bra portugisiska lag” inledde Hedin Skoe.

16-åringen tar nu steget till KFUM-Oslo efter att ha tillbringat ytterligare en vistelse i Portugal med NF Academy.

NF High Performance Camp var en höjdpunkt. Ett otroligt bra upplägg som hade allt. Bra spelare från hela världen, inspirerande talare, en jättebra träningsanläggning och inte minst ett fantastiskt tränarteam. Dessutom spelade vi tre vänskapsmatcher mot mycket bra portugisiska lag. Tio händelserika dagar som vida överträffade mina förväntningar.

Efter min Rio Maior-vistelse tränade jag en vecka med Oeiras U17, och med fysik tränaren Tomás Machado. Det var väldigt spännande att träna med ett portugisiskt landslag, och ha en fyisk tränare som har tränat bland annat Rúben Dias och João Félix, säger till Skoe.

Som fortsätter att jobba mot den stora drömmen.

“Jag har ambitioner att spela professionellt på hög nivå. Jag har också några mål på vägen, och jag har turen att ha en bra tränarstab omkring mig” avslutar Hedin Skoe.

KOMMANDE NF EVENEMANG

Träningsläger i Sverige

Datum Program Land Plats Åldersgrupp
24 - 26 Jun 2024 NF International Trials Sverige Göteborg 2008-2015
28 - 30 Jun 2024 NF International Trials Sverige Malmö 2008-2015
28 -30 Jul 2024 NF International Trials Sverige Hudiksvall 2008-2015
01 - 03 Aug 2024 NF International Trials Sverige Stockholm 2008-2015
05 - 07 Aug 2024 NF International Trials Sverige Jönköping 2008-2015

Turneringar

Datum Program Land Plats Åldersgrupp
01 - 07 Jul 2024 NF Selection Tallinn Cup Estonia Tallinn 2008 -2013
15 - 25 Jul 2024 NF High Performance Portugal Rio Maior 2006 -2009
29 Sep - 05 okt 2024 NF Elite Training Camp
Week 40
Portugal Lisbon / Estoril 2009-2014
06 - 12 Okt 2024 NF Elite Training Camp
Week 41
Portugal Lisbon / Estoril 2009-2014
13 - 19 Okt 2024 NF Elite Training Camp
Week 42
Portugal Lisbon / Estoril 2009-2014
27 Okt - 02 Nov 2024 NF Elite Training Camp
Week 44
Portugal Lisbon / Estoril 2009-2014

Se översikten över alla våra evenemang här.

KONTAKTA OSS


Läs mer om vår användning av cookies: Cookies | Integritetspolicy


* Dessa fält krävs.

Start typing and press Enter to search