Hitta inspirationen genom att jaga dina drömmar i Portugal

Hitta inspirationen genom att jaga dina drömmar i Portugal

Postet på: 29/09/2022
Afam Herrmann i NF Elite Training
Afam Herrmann i NF Elite Training
Afam Herrmann i NF Elite Training

Hitta inspirationen genom att jaga dina drömmar i Portugal

Afam Herrmann blev kär i hur Portugal spelar fotboll. Genom att ha deltagit i NF Elite Camp fann han inspiration att följa sin dröm om att skriva kontrakt med en stor professionell fotbollsklubb.

Hösten i Portugal är fortfarande som sommartid i Skandinavien. Det är också en perfekt tid att ta  nästa steg som fotbollsspelare. NF Elite Training Camp är ett väl lämpat program för flickor och pojkar födda 2005 – 2011. Programmet passar dig som söker utveckling eller behöver nya utmaningar.

Afam Herrmann från Danmark har en lång resa med NF Academy och älskar det portugisiska sättet att träna.

De tillåter spelare att utvecklas inom alla områden, särskilt tekniskt och taktiskt. Jag började min NF-resa och spelade i NF:s lokala läger i Esbjerg, och jag blev direkt kär i Portugals sätt att spela.

Tränarna var också fantastiska, de introducerade mig för en helt annan spelstil, vilket fick mig att tänka på fotboll på ett helt nytt sätt. Den annorlunda spelstilen hjälper mig att bli mer anpassningsbar och det tillförde så mycket till mitt spel, säger Afam.

Inspirerad och motiverad

Den 15-årige dansken spelar mittback för SGI/SSK (ett samarbete mellan Sædding-Guldager IF och Sønderris SK). Han tränar på gymmet tre gånger i veckan och tränar själv minst en till en och en halvtimme varje dag. Och så ingår även träningar och tävlingsmatcher tillsammans med sitt fotbollslag.

Han har utvecklats mycket sedan det allra första träningslägret med NF Academy.

Jag fick mycket självförtroende under NF:s träningsläger. Jag känner mig gladare och mer avslappnad när jag spelar, när jag tidigare har känt mig stressad och nervös. Jag är nu mer benägen att ta chanser och gå utanför min komfortzon medan jag spelar.

Jag har sedan dess deltagit i flera olika program på olika nivåer, där jag alltid har kunnat ta med mig något från träningslägren för att förbättra hemma. Utvärderingen jag fick av tränarna var en stor motivation att fortsätta förbättra mig och lära mig om mina svagheter i mitt spel, säger Afam.

Genom att spela spelet lär du dig det, säger NF Academy metodik. Baserat på Portugals framgångsformel för att utveckla fantastiska spelare. Som Sporting CP gör i sin världskända akademi.

Afam och deltagarna på NF Elite Training Camp, fick chansen att träna inne i akademin under veckan i Lissabon. Där spelar de också matcher mot lag från akademin.

Hela Elit träningslägret har varit underbart med hög nivå och tränarna är fenomenala. De är bra på att inspirera mig och skapa en bra professionell miljö, vilket jag gillar.

De är alltid förberedda vid varje träningsavsnitt och kräver att vi gör vårt bästa på varje träning, säger Afam.

Afam Herrmann i NF Academy
Afam Herrmann i NF Academy
Afam Herrmann i Elite Training med NF Academy
Afam Herrmann i Elite Training med NF Academy

Lever drömmen

Den talangfulla spelaren från Esbjerg följer samma dröm som många andra killar och tjejer, genom att leva den på planen. En dag i framtiden kan drömmen bli verklig. Men det krävs hårt arbete, och sluta aldrig tro på drömmen.

Min dröm är att skriva på ett kontrakt för en stor professionell fotbollsklubb. Helst i Bundesliga och för Bayern München. Min favorit fotbollsklubb. Jag vill också vara en försvarare i världsklass i framtiden och spela inför en ­­massiv publik. Det är min dröm att bli professionell fotbollsspelare ända sedan jag var liten.

Att spela fotboll har alltid varit min passion, det är anledningen till att jag jobbar hårt för att uppnå min dröm, säger Afam.

Scouterna kommer att närvara

Med jämna mellanrum skickas NF Academy-spelare på provträning till Sporting Lissabon. Under NF Eliträningen förra året bjöds två spelare in att träna med Sportings egna akademilag. Totalt 16 spelare från NF Academys program fick denna möjlighet 2021.

Lägret ger två pass per dag med NF Academy tränare. Utöver det två pass på Sporting Academy med tränare från Sporting CP, och det anordnas även en match mot Sporting CP. Vi kommer att fokusera på det individuella, taktiska och tekniska, men också att förbereda laget inför matchen genom att köra spelmoment.

Spelarna kommer att få möjlighet att ses av Sporting på matcherna och på matchen mot dem, säger NF Academy-direktör João Plantier.

Genom att delta i NF Elite får spelare också möjlighet att bli uttagna till internationella uttagningslag för eliter som deltar i turneringar mot några av de bästa klubbarna i Europa. Eller att provträna med en klubb i Portugal.

Jag har blivit inbjuden till en provträning i Portugal. Men jag ser också fram emot nästa träningsläger med NF Academy, så jag kan fortsätta att förbättra mig, säger Afam Herrmann.

Afam Herrmann i Portugal med NF Academy
Afam Herrmann i Portugal med NF Academy

KOMMANDE NF EVENEMANG

Träningsläger i Sverige

Datum Program Land Plats Åldersgrupp
24 - 26 Jun 2024 NF International Trials Sverige Göteborg 2008-2015
28 - 30 Jun 2024 NF International Trials Sverige Malmö 2008-2015
28 -30 Jul 2024 NF International Trials Sverige Hudiksvall 2008-2015
01 - 03 Aug 2024 NF International Trials Sverige Stockholm 2008-2015
05 - 07 Aug 2024 NF International Trials Sverige Jönköping 2008-2015

Turneringar

Datum Program Land Plats Åldersgrupp
01 - 07 Jul 2024 NF Selection Tallinn Cup Estonia Tallinn 2008 -2013
15 - 25 Jul 2024 NF High Performance Portugal Rio Maior 2006 -2009
29 Sep - 05 okt 2024 NF Elite Training Camp
Week 40
Portugal Lisbon / Estoril 2009-2014
06 - 12 Okt 2024 NF Elite Training Camp
Week 41
Portugal Lisbon / Estoril 2009-2014
13 - 19 Okt 2024 NF Elite Training Camp
Week 42
Portugal Lisbon / Estoril 2009-2014
27 Okt - 02 Nov 2024 NF Elite Training Camp
Week 44
Portugal Lisbon / Estoril 2009-2014

Se översikten över alla våra evenemang här.

KONTAKTA OSS


Läs mer om vår användning av cookies: Cookies | Integritetspolicy


* Dessa fält krävs.

Start typing and press Enter to search