Hjälp för att nå Fotbollsdrömmen

Hjälp för att nå Fotbollsdrömmen

Postet på: 05/02/2020
Ett steg närmare drömmen om professionell fotboll: Landslagets debutant och NF Academy spelaren Alexi Hughes säger att stipendieprogrammet har hjälpt hans utveckling.
Ett steg närmare drömmen om professionell fotboll: Landslagets debutant och NF Academy spelaren Alexi Hughes säger att stipendieprogrammet har hjälpt hans utveckling.

HJÄLP FÖR ATT NÅ FOTBOLLSDRÖMMEN

Det finns flera vägar till framgång, men vissa är lättare än andra. NF Scholarship hjälper unga spelare att uppnå sina drömmar om att bli professionella fotbollsspelare.

Den 14 år gamla Trelleborg FF-spelaren Alexi Hughes, som fick NF Academys International Scholarship förra året, nådde nyligen ett av sina största mål – att få sin debut för det chilenska U15 landslaget.

Att få representera Chile var en oförglömlig upplevelse. Jag kunde nästan inte tro mina egna ögon när jag tog på mig Chiles matchställ och såg mig själv i färgerna till mina föräldrars hemland. Jag hade svårt att tro att jag, en vanlig pojke från en liten stad i Sverige, skulle spela mot Brasilien. Jag var stolt, säger Alexi.

Under vistelsen med landslaget spelade Hughes och hans lagkamrater tre matcher. I det sista matchen, mot det chilenska laget Cobresal, gjorde Hughes det avgörande 2-1 målet.

Den svenskfödda pojken, som ansökte om chilenskt medborgarskap för att vara berättigad till landslaget, tackar sin klubb Trelleborg FF för hans framsteg som spelare. Han tycker också att NF Academy har spelat en viktig roll i sin utveckling.

Att vara NF Academy spelare är en ära, och det hjälper mig att utvecklas både som fotbollsspelare och person. Jag har vuxit med den respons och feedback jag har fått.

Kallelse till landslag: Alexi Hughes debuterade nyligen för det chilenska U15-landslaget.
Kallelse till landslag: Alexi Hughes debuterade nyligen för det chilenska U15-landslaget.

PROFESSIONELL HJÄLP FÖR ATT BLI PROFESSIONELL.

Hughes var en av tio spelare som valts ut till NF Academys Scholarship Program förra året, och fler spelare kommer kunna bli utvalda 2020. Alla spelare födda mellan 2004 och 2006 är kvalificerade för ansökan, men för att att kunna bli utvald måste spelaren ha deltagit på en eller flera NF Academy evenemang under året, så att tränarna kan lära känna honom eller henne.

Läs om NF Academy Scholarship programmet här

De spelare som valts ut för stipendieprogrammet kommer att få ett finansierat paket, som kommer ge dem den erfarenhet och samråd de behöver för att optimera sin utveckling. Vårt mål är att hjälpa spelarna att bli tillräckligt bra för att erbjudas professionella kontrakt med en europeisk toppklubb när stipendiet har avslutats.

Man kan ställa sig frågan, hur är det möjligt? Vad innehåller stipendieprogrammet? Under ett stipendium kommer vi att se till att spelaren får matchupplevelse på elitnivå. De utvalda spelarna kommer att ingå i NF Academys elitlag som deltar på RigaCup, MIC Football Barcelona och High Performance Camp i Portugal. NF Academy kommer också att organisera för minst två veckors träning på en europeisk toppakademi.

PROVTRÄNING HOS SPORTING: Alexi gjorde en bra uppvisning under en träningsperiod hos Sporting CP i november 2019
PROVTRÄNING HOS SPORTING: Alexi gjorde en bra uppvisning under en träningsperiod hos Sporting CP i november 2019

Dessutom kommer de att få individuell uppföljning varannan vecka med NF Academys träningsteam. Tränarna kommer att gå igenom träningsaktiviteter och anpassa träningsprogram för varje spelare. Varje månad får spelarna en analys av de matcher de har spelat och de får en individuell uppföljning med detaljerad feedback.

Med andra ord kommer spelarna att få en uppföljning som mestadels är reserverad för professionella spelare. Anledningen till detta är att vi anser att det är viktigt att leva upp till de professionella standarderna tidigt, för att uppnå målet att bli en professionell fotbollsspelare.

Och vi upprepar, allt detta är gratis, utom transport.

 

LÄS OCKSÅ: WE WILL GIVE MORE PLAYERS THE OPPORTUNITY AT THE BEST EUROPEAN ACADEMIES

 

Mentalitet och talang

Gonçalo Nunes, som ansvarar för NF Akademis stipendieprogram, har tagit sitt UEFA A-licens träningsmärke. Portugisen har arbetat med spelarutveckling i 26 år, sen han var 18 år, och har tidigare varit anställd av S.L. Benfica och Sporting CP.

Han har också arbetat nära med den tidigare huvudtränaren för Real Madrid och det portugisiska landslaget, Carlos Queiroz. Queirozs tidigare verksamhet, Football By, arbetade med Manchester Uniteds utvecklingsavdelning. Under denna period var Nunes en av Queiroz huvudmän, och han lärde sig mycket från insidan av en av Europas största talangfabriker.

Många förmåner: Stipendieprogrammet, som Goncalo Nunes har ansvaret för, är ett program för topptalanger som syftar till att få en professionell karriär utomlands.
Många förmåner: Stipendieprogrammet, som Goncalo Nunes har ansvaret för, är ett program för topptalanger som syftar till att få en professionell karriär utomlands.

I sitt arbete för NF Academy har Nunes en klar åsikt om vad han letar efter i talanger.

Spelare måste ha potential att utvecklas vidare, men de behöver också rätt mentalitet. De måste vara fokuserade och disciplinerade. Det är när de har rätt mentalitet då vi verkligen kan få ut något av deras underliggande talang.

 

DEN BÄSTA AV DE BÄSTA

Nunes säger att programmet kommer att ha en hög nivå, både individuellt och kollektivt.

Vårt mål är att locka spelare från olika länder. Vi vill skapa en kultur där alla är ivriga att prestera sitt bästa och alla pressar varandra för att vidta ytterligare steg. Det är viktigt att unga talanger får internationella referenser tidigt, och att de spela matcher på den nivån. Vi ger dem denna möjlighet.

Många uppåtgående spelare från mindre fotbollsnationer önskar en dag spela i de fem europeiska ligorna. Nunes har övertygat om förberedelserna för en sådan framtid bör börja tidigt. NF Academy är därför ett viktigt, och för vissa nödvändig, första kliv.

När spelarna är mellan 16 och 19 år tror vi att det är dags för dem att gå vidare till en av de bästa akademierna i Europa. Vi tror att de har mycket större chanser att bli toppspelare om de utvecklas där. På en akademi har säsongerna optimal längd, deras träningsmiljö är mycket konkurrenskraftig och de har erfarna tränare och personal för att utveckla internationella toppspelare. Dessutom tas både deras kost och mental hälsa väl hand om. Akademierna är också bra på att se till att spelare fokuserar på sitt skolarbete utöver sin karriär. Allt detta är mycket viktigt och det måste börja tidigt, säger Nunes.

Trelleborg och NF Academy spelaren Alexi Hughes personliga ambitioner överlappar varandra med de mål som Nunes och NF Academy har för honom.

Jag vill nå den högsta möjliga nivån inom fotboll. Det här har varit min dröm sedan jag var tre år gammal. Jag kommer att arbeta hårt för att uppnå detta. Min passion för spelet är så stor att jag aldrig kommer att ge upp.

LIKNANDE EVENEMANG

Datum Program Land Plats Åldersgrupp
24 - 26 Jun 2024 NF International Trials Sverige Göteborg 2008-2015
28 - 30 Jun 2024 NF International Trials Sverige Malmö 2008-2015
01 - 07 Jul 2024 NF Selection Tallinn Cup Estonia Tallinn 2008 -2013
15 - 25 Jul 2024 NF High Performance Portugal Rio Maior 2006 -2009
28 -30 Jul 2024 NF International Trials Sverige Hudiksvall 2008-2015
01 - 03 Aug 2024 NF International Trials Sverige Stockholm 2008-2015
05 - 07 Aug 2024 NF International Trials Sverige Jönköping 2008-2015
29 Sep - 05 okt 2024 NF Elite Training Camp
Week 40
Portugal Lisbon / Estoril 2009-2014
06 - 12 Okt 2024 NF Elite Training Camp
Week 41
Portugal Lisbon / Estoril 2009-2014
13 - 19 Okt 2024 NF Elite Training Camp
Week 42
Portugal Lisbon / Estoril 2009-2014
27 Okt - 02 Nov 2024 NF Elite Training Camp
Week 44
Portugal Lisbon / Estoril 2009-2014

JAG VILL TRÄNA MED NF ACADEMY

Skicka oss en kort beskrivning med spelarens bakgrund och vilka aktiviteter du vill delta i. Vi följer upp med råd om vilka lokala och internationella program som kan passa dig.


Läs mer om vår användning av cookies: Cookies | Integritetspolicy


* Dessa fält krävs.

Start typing and press Enter to search