Ibercup var den perfekta utmaningen

Ibercup var den perfekta utmaningen

Postet på: 06/06/2022
Den unga begåvade 2010-spelaren Tino Ranvide
Den unga begåvade 2010-spelaren Tino Ranvide
Den unga begåvade 2010-spelaren Tino Ranvide

Ibercup var den perfekta utmaningen

Tino Ranvide gick med i NF Academy på Ibercup i Cascais och fick precis den utmaning han ville ha samtidigt som han utvecklas vidare som spelare.

Den talangfulla ungdomsspelaren, född 2010, var en del av NF Elite Selection programmet för NF Academy som ägde rum under aprils upplaga av Ibercup Cascais.

Tino spelar till vardags i Sjöbo IF från Skåne, och har tidigare deltagit i ett par lokala träningsläger av NF Academy. Mittfältaren stod inför en ny utmaning i sin vardagsträning, då han deltog i sitt första internationella program i Lissabon med NF Academy.

Jag gillar den portugisiska träningsmetoden, hur tränarna lägger upp passen och hur de vill spela fotboll. Det gillade jag mycket under de lokala träningslägren jag deltog i och jag tror att NF Academy kan hjälpa mig vidare i den riktning jag vill utvecklas. Jag anmälde mig till Ibercup för att få en ny utmaning.

För att se var jag stod mot internationellt motstånd. Samtidigt hade jag kul och träffade nya fotbollsvänner, säger Tino Ranvide.

Vill du gå med i våra lag för sommarens turneringar? Ta reda på mer här

Bättre förståelse för spelet

Med Neymar Jr som förebild, Malmö och Real Madrid som favoritlag, är målet för hur bra Tino vill bli i slutändan satt. Han har gott om tid på sig att bygga upp sin karriär men vill träna med kvalitet för att utvecklas som spelare på vägen.

Efter att ha deltagit på Ibercup i Cascais har han gått vidare.

Efter att ha tränat och spelat tillsammans med skickliga spelare i Portugal, där jag också hade tränare av hög klass, känner jag att fotbollen har blivit enklare nu när jag kommit hem. Jag har utvecklat min spelförståelse och fått en högre fart med och utan boll, säger Ranvide.

Kombinationen av portugisiska tränare och medspelare från andra länder har gett honom en ny dimension.

”Det är viktigt för mig att arbeta under mycket kompetenta tränare som ställer höga krav. Det var riktigt roligt att träffa och spela med spelare från nästan hela Skandinavien. Jag tycker att vi hittade varandra och fick ett lag på planen snabbt”, sa Tino Ranvide.

Ofta blir det lite nerver när det är första gången. Ranvide kände det, eftersom det var hans första internationella fotbollsupplevelse.

Jag var lite nervös, eftersom det var den första turneringen utomlands för mig. Fotbollsmässigt gick det bra och jag gillade spänningen Ibercup hade. Jag umgicks med spelare och tränare utanför träningarna och matcherna. Det var en mycket trevlig upplevelse, säger Tino.

Tino Ranvide med NF Academy-lag i Ibercup Cascais
Tino Ranvide med NF Academy-lag i Ibercup Cascais
Tino Ranvide spelar för NF Academy
Tino Ranvide spelar för NF Academy

Barcelona nästa

Ranvide tränar tre dagar i veckan med sitt hemmalag i Sverige. Han har matcher på helgerna, och tränar med en personlig tränare och på egen hand varje vecka. Den ivrige U12 spelaren deltar på en hel del träningsläger i Sverige.

Att vara på sin första internationella turnering, där han inte kunde träffa sin mamma och pappa, innebar att han kunde lära sig mycket mer än bara färdigheter på fotbollsplanen.

Dagarna var fantastiska, och jag var i stort sett med mitt team hela tiden. Jag fick många nya vänner, lärde mig att ta ansvar för mina egna privata saker och inte minst tiden. Jag lärde mig många nya träningsmetoder också , som vi inte ser hemma i Sverige. Det betyder att man måste lära sig att samarbeta med spelare som inte talar samma språk. Ibercup var väldigt lärorikt på flera sätt, säger Ranvide vidare.

Cascais är en strand och badplats som ligger utanför Lissabon. En pärla för både bad och andra som gillar sol och bra temperaturer stora delar av året.

”Cascais var en fantastisk plats med vackra stränder och träningsanläggningar. Jag älskar det där och jag kommer definitivt att komma tillbaka”, sa Ranvide, som har fått smaken för internationella erfarenheter med NF Academy.

“Definitivt! Det finns en chans att vi ses igen i Barcelona i sommar”, avslutar Tino Ranvide.

Kolla in alla internationella program vi har för dig.

Tino Ranvide tränar i Portugal för Ibercup Cascais
Tino Ranvide tränar i Portugal för Ibercup Cascais

KOMMANDE NF EVENEMANG

Träningsläger i Sverige

Datum Program Land Plats Åldersgrupp
24 - 26 Jun 2024 NF International Trials Sverige Göteborg 2008-2015
28 - 30 Jun 2024 NF International Trials Sverige Malmö 2008-2015
28 -30 Jul 2024 NF International Trials Sverige Hudiksvall 2008-2015
01 - 03 Aug 2024 NF International Trials Sverige Stockholm 2008-2015
05 - 07 Aug 2024 NF International Trials Sverige Jönköping 2008-2015

Turneringar

Datum Program Land Plats Åldersgrupp
01 - 07 Jul 2024 NF Selection Tallinn Cup Estonia Tallinn 2008 -2013
15 - 25 Jul 2024 NF High Performance Portugal Rio Maior 2006 -2009
29 Sep - 05 okt 2024 NF Elite Training Camp
Week 40
Portugal Lisbon / Estoril 2009-2014
06 - 12 Okt 2024 NF Elite Training Camp
Week 41
Portugal Lisbon / Estoril 2009-2014
13 - 19 Okt 2024 NF Elite Training Camp
Week 42
Portugal Lisbon / Estoril 2009-2014
27 Okt - 02 Nov 2024 NF Elite Training Camp
Week 44
Portugal Lisbon / Estoril 2009-2014

Se översikten över alla våra evenemang här.

KONTAKTA OSS


Läs mer om vår användning av cookies: Cookies | Integritetspolicy


* Dessa fält krävs.

Start typing and press Enter to search