Lucas Kåhed

U17 landslagsspelaren Lucas Kåhed är en av de många landslagsspelarna som har deltagit i NF Elite Selection

Landslagsspelare i NF Academy program

Under de senaste fyra åren har NF Academy arbetat med totalt tolv spelare i sina program som nu spelar i åldersbestämda landslag. Vi berättar nedan var spelarna som deltog i NF Selection första gången 2015 befinner sig idag och Gonçalo Nunes förklarar varför programmet ökar spelarnas möjligheter att komma in i regions- och åldersbestämda lag.

Guldgenerationen född 2002

Sommaren 2015 reste en trupp med två svenskar, fyra danskar och tolv norska lovande spelare till Portugal för att möta några av de bästa fotbollslagen i Europa med spelare födda 2002. Man förstod snabbt att truppen hade många spännande spelare med stor potential. Efter en jämn förlust i gruppspelet mot den mexikanska akademin Chivas kämpade sig laget tillbaka i turneringen och tog sig till kvartsfinal mot Sporting CP, tyvärr slutade turneringen där efter ett jämnt spel med förlust på straffar.

Lagfoto NF Elite Selectino U13 som deltok i Ibercup Estoril 2015. Fem av disse spillerne er i dag på aldersbestemte landslag og to på proffkontrakt i utlandet.

NF Elite Selection U13 deltog i Ibercup Estoril 2015. Fem av spelarna på bilden spelar idag i åldersbestämda landslag och två av spelarna har proffskontrakt i England och Tyskland.

Fyra år senare har spelarna Niklas Edris Haugland och Thomas Grevnes Rekdal från Norge etablerat sig i ungdomslandslaget och tecknar professionella kontrakt med Leeds United och FSV Mainz 05. Lucas Kåhed från Sverige har tränat med Bayern Munchen och spelar i Sveriges U17 landslag. Från Danmark har Oscar Fuglsang också en fast plats i det danska landslaget.

(Se översikten över alla landslagsspelare som har deltagit i NF Academy programmet nedan)

Ökar sannolikheten för regions- och landslagsspel

Gonçalo Nunes började sitt jobb som akademichef för de internationella programmen hos NF Academy hösten 2018. Nunes har tidigare haft en ledande position inom det internationella området för SL Benfica akademi och har varit en del av den akademi som de senaste åren har tagit fram toppspelare som Bernardo Silva (Manchester City), Renato Sanches (Bayern München) och Victor Lindelöf (Manchester United).

Gonçalo Nunes har ingen tvekan om att NF Academy turnering som går under namnet NF Elite Selection ökar sannolikheten för att talangfulla spelare kommer att bli antagna till regionslag eller åldersbestämda landslag.

Spelarna behöver lära sig att vara självsäkra i en ny spelargrupp som har fler nationaliteter och där nivån är normalt högre än i hemmaklubben. Man möter nya lag som håller en hög internationell nivå och måste förhålla sig till tränare som har ett annat tillvägagångssätt i spelet. Med andra ord lär vi spelarna att vara mer anpassningsbara till nya miljöer. Det är uppenbart att om man har dessa erfarenheter är man starkare vid regionala och nationella uttagningar.

NF Academy söker spelare

Nästa stopp för NF Elite Selection blir Nordic Invitational Cup i Esbjerg från 31 juli till 4 augusti. Till detta arrangemang ber vi spelare födda 2004 till 2008 som är intresserade av att spela i våra talangfulla lag om att ta kontakt med oss.

 

Oversikt landslagsspillere som har deltatt på NF Elite Selection

Navn Årgang Landslag og klubb
Thomas Grevnes Rekdal 2001 Norge U18 og FSV Mainz 05
Niklas Edris Haugland 2002 Norge U17 og Leeds United
Lucas Kåhed 2002 Sverige U17 og IFK Gøteborg
Oscar Fuglsang 2002 Danmark U17 og Silkeborg
Fredrik Oppegård 2002 Norge U17 og Vålerenga
Andreas Haug 2003 Norge (U15 landslagstroppen) og Oppsal
Odin Holm 2003 Norge U16 og Vålerenga
Sixten Abrahamsen 2003 Norge U16 og Oppsal IL
Kristian Fredrik Malt Arnstad 2003 Norge U16 og Stabæk
Filip Melbin 2003 Danmark U16 og AB
Dylan Ryan Murugesapillai 2004 Norge U15 og Lillestrøm SK

Jag är intresserad och vill höra mer

Skicka oss ett kort meddelande med information om spelarens bakgrund och vilket program ni är intresserad av. Vi återkopplar till dig med mer information och om så önskas kan vi upprätta ett telefonmöte med en av våra tränare för att ge råd.


* Dessa fält.

SHARE
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInDigg thisGoogle+Email to someone

Related Posts