NF Academy Metodik - NF ACADEMY

NF Academy Metodik

Vårt uppdrag: Spelarutvecklingen

Vårt uppdrag: Spelarutvecklingen

I alla våra program, aktiviteter som träningspass, är vårt huvudmål spelarutveckling. NF Academy tränares uppdrag är att delta i lägret och lära ut något nytt eller förbättra ungdomsspelarens färdigheter.

Huvudfokus
Det finns många olika områden som en fotbollsspelare måste lära sig att utveckla. Ändå identifierade NF Academy ett område som den primära färdigheten: förmågan i att läsa spelet och fatta de bästa besluten i olika spelsituationer. Oavsett teknisk nivå, om en spelare gör felaktiga beslut med jämna mellanrum så kommer spelaren aldrig att nå en enastående prestation.

Denna egenskap är också det största behov som våra tränare identifierade hos majoriteten av våra deltagare. När spelare förbättrar sitt beslutsfattande så noterar deras föräldrar och tränare en snabb och imponerande utveckling i spelarens prestationer under matcherna, särskilt i de tidiga åldrarna.

Spelaren som lagmedlem
Vi är inte en fotbollsklubb, men det är viktigt att arbeta i en samarbetsmiljö med alla dess detaljer: sociala färdigheter, förmåga att motivera sina kollegor, hålla fokus, hjälpa laget att hålla det kollektiva fokuset och motivationen under en match.

Det är viktigt att inse att om en spelare inte vet hur man beter sig i ett kollektiv kommer hen inte att lyckas. Denna nödvändighet återspeglas i våra träningspass; fokus ligger på individuell utveckling genom lärande inom en kollektiv miljö.

Den individuella spelarens utveckling
Om vi ska identifiera vår andra prioritet, så skulle vi säga att det är den individuella teknikutvecklingen. Det är avgörande att veta när du ska göra en passning eller skjuta ett skott, dessutom måste du ha den tekniska förmågan att utföra en passning och skott med kvalitet.

Under de senaste tre åren har NF Academy byggt flera olika program för att erbjuda vad spelaren behöver baserat på hens nivå, ålder, position och egna mål. Våra tränare har större erfarenhet av att utveckla ungdomsspelare; de kommer snabbt att identifiera varje spelares behov och lägga ett fokus på att arbeta tillsammans med spelaren för att fylla hens luckor.

Kolla hela evenemangskalendern -> https://www.nfacademy.se/events/

Kraften hos ett professionellt och erfaret träningsteam

Kraften hos ett professionellt och erfaret träningsteam

Pelaren i NF Academys effektivitet är tränarna. För att våra spelare ska få bra resultat måste de arbeta med de bästa.

Våra program leds av:
– Huvudtränare
– Assisterande tränare eller en lokal assisterande tränare för att stödja översättningar vid behov

Standard för excellens
När vi säger att vi har topptränare är det inte endast för att vi tycker att de är rimliga; det beror på att vi tittar på deras bakgrund. Alla NF-tränare har fem egenskaper som vi anser är viktiga för att hålla höga nivåer och effektiviteten i våra program:
– UEFA-examen
– Minst 10 års erfarenhet
– Bakgrund i miljöer från medel- till högre nivå
– Passion och erfarenhet av att arbeta med ungdomsspelare
– Utmärkta människor

Du kan läsa mer om våra tränare här -> https://www.nfacademy.se/tranare/

Den portugisiska filosofin
Alla våra tränare studerade och fick erfarenhet från portugisiska ungdomsakademier. Varför gjorde vi det här valet? Eftersom den portugisiska metoden redan visat sig vara en av de mest framgångsrika i världen. Titta inte bara på talangerna som Portugal producerar, utan också de bästa portugisiska tränarna som idag leder de bästa europeiska klubbarna.

Under de senaste 20 åren har Portugal byggt några av världens bästa spelare som Cristiano Ronaldo, Bernardo Silva, Bruno Fernandes, João Félix, Diogo Jota, João Cancelo och många andra. Portugisiska akademier gör ett bra jobb, och att ha tränare med bakgrund i topp portugisiska akademier som Sporting CP och SL Benfica är en betydande boost för våra spelare. Dessutom såg vi de senaste åren många portugisiska tränare gå med i några av världens största klubbar.

Ytterligare ett bevis på att portugisiska idrottsskolor och klubbar är en riktig fabrik av begåvade tränare.

Träningsprinciper

Träningsprinciper

Träningarna baseras på mål och principer och inte på fördefinierade övningar.

Vi presenterar de olika målen från våra andra program för våra tränare, och de kan bygga ett helt träningsprogram baserat på samma mål. Det betyder att även om en spelare deltar i mer än ett läger kommer han inte alltid att göra samma övningar, till och med inte träna med samma tränare igen.

Våra tre steg för att köra ett utmärkt tekniskt program lokalt
Som vi redan har förklarat är huvudmålet att förbättra deltagarnas spelförståelse. Det gör vi genom att arbeta med spel principerna. Om spelaren börjar förstå dessa principer och fattar rätt beslut under olika matchsituationer kommer hen att förbättras mycket som fotbollsspelare, oavsett deras tekniska kapacitet:
– Steg 1 – Anfallsspel: Framfart; Positionering; Rörlighet; Plats och utrymme.
– Steg 2 – Försvarsspel: Fördröjning; Positionering; Balans; Kompakthet.

Det tredje steget fokuserar på individuell teknik från varje spelare:
– Steg 3 – Övningar i tävlingsform främjar individuell teknikutveckling: Dribblingar / tacklingar, avslut, bollkontroll, huvudspel, målvakts spel, en-mot-en-situationer och flera.

Intensitet och komplexitet
Genom att lägga intensitet till vår träningsmiljö och spelarens tankesätt blir träningen mer produktiv och utmanande. Våra tränare kommer att öka intensiteten under träningen och hela programmet, beroende på spelarnivå

De kommer att göra detsamma med komplexiteten i de olika övningarna, börja med enklare övningar och lägga till fler varianter för att göra dem mer komplicerade.

Kommande evenemang – https://www.nfacademy.se/events/

Arbetar hårt för att skapa verkliga möjligheter för spelarna

Arbetar hårt för att skapa verkliga möjligheter för spelarna

En fotbollsspelare måste arbeta hårt för att nå en medelhög / hög nivå för att börja ta några möjligheter. Men ibland, tråkigt nog, får inte bra spelare många chanser alls.

Det har varit ett av målen för NF Academy det senaste året. Förutom våra träningsprogram på hög nivå med fokus på spelarutveckling letar vi efter lösningar för att skapa verkliga möjligheter för våra spelare att ta nästa steg i sin karriär.

Officiell scouting-partner för Sporting CP och internationella möjligheter
Våra tränare gör en intern utvärdering av alla deltagande spelare. Baserat på utvärderingen och spelarnas nivå ger vi inbjudningar att träna med europeiska akademier av högsta kvalitet, vårt stipendieprogram, deltagande i internationella elit turneringar med våra elitlag eller deltagande i internationella träningsläger.

Under det senaste året har många spelare deltagit i ett lokalt läger, valts ut och inbjudits att träna med akademier av hög klass.

NF Qualification Camp
På NF International-läger väljer vi två upp till fyra vinnare av «Player of the Camp» från dessa åldersgrupper: 2005, 2006, 2007 eller 2008. Dessa spelare får en inbjudan att delta i NF Elite Qualification Camp i slutet av sommaren.

Under detta evenemang kommer Sporting CP att ha sin scout närvarande, och han väljer ut åtta spelare som vinner en hel träningsvecka vid akademin för Sporting CP. NF Academy täcker alla sportkostnader för dessa spelare.

Players of the Camp 2020 – https://www.nfacademy.se/nf-qualification-camp/

NF Scholarship Program
Varje år väljer vi spelare för vårt internationella och regionala stipendium. I samarbete med spelaren och familjen ger vi vårt fulla stöd för att utveckla spelaren och skapa karriärvägar till ett professionellt kontrakt med akademier av toppklass.

Genom vårt samarbete med NFPM finansierar vi utvecklingsaktiviteter för spelare och förbereder dem för en professionell karriär utomlands.

För att bli vald måste vi se en internationell potential i spelaren och spelaren måste visa ett åtagande att arbeta hårt och fokusera på målet att nå en professionell karriär utomlands.

Läs mer om NF Scholarship program – https://www.nfacademy.se/nf-scholarship/

KOMMANDE EVENEMANG

Datum Program Land Plats Åldersgrupp
24 - 26 Jun 2024 NF International Trials Sverige Göteborg 2008-2015
28 - 30 Jun 2024 NF International Trials Sverige Malmö 2008-2015
01 - 07 Jul 2024 NF Selection Tallinn Cup Estonia Tallinn 2008 -2013
15 - 25 Jul 2024 NF High Performance Portugal Rio Maior 2006 -2009
28 -30 Jul 2024 NF International Trials Sverige Hudiksvall 2008-2015
01 - 03 Aug 2024 NF International Trials Sverige Stockholm 2008-2015
05 - 07 Aug 2024 NF International Trials Sverige Jönköping 2008-2015
29 Sep - 05 okt 2024 NF Elite Training Camp
Week 40
Portugal Lisbon / Estoril 2009-2014
06 - 12 Okt 2024 NF Elite Training Camp
Week 41
Portugal Lisbon / Estoril 2009-2014
13 - 19 Okt 2024 NF Elite Training Camp
Week 42
Portugal Lisbon / Estoril 2009-2014
27 Okt - 02 Nov 2024 NF Elite Training Camp
Week 44
Portugal Lisbon / Estoril 2009-2014

Start typing and press Enter to search