NF Academy tog mig till Sporting CP och Atletico Madrid

NF Academy tog mig till Sporting CP och Atletico Madrid

Postet på: 12/02/2020
NF Academy letar efter begåvade unga spelare, oavsett nationalitet eller kön: Cille Nilsen är den första kvinnan som gått med i NF Scholarship.
NF Academy letar efter begåvade unga spelare, oavsett nationalitet eller kön: Cille Nilsen är den första kvinnan som gått med i NF Scholarship.

NF ACADEMY TOG MIG TILL SPORTING CP OCH ATLETICO MADRID

Trots sin unga ålder har Cille Nilsen, född 2006, redan imponerat tillräckligt för att bli belönad med NF Academy International Scholarship. Detta har gett henne möjlighet att träna i Sporting CP och Atletico Madrids akademier, och representera Sporting CP på Ibercup.

Cille Nilsen deltog på ett av NF Academy’s Weekend Camps sommaren 2018. Där stod hon för en imponerande uppvisning och tilldelades priset “Player of the Camp” och chansen att träna med Sporting CP under en vecka. Detta fick bollen att rulla, och den ambitiösa mittfältaren från Stord Boys U14 har sedan dess tagit ytterligare steg mot att nå sina mål.

Jag är väldigt glad över att bli belönad med stipendiet. Det ger mig en hel del bra möjligheter, till exempel träning med akademier i toppklass utomlands. Dessutom blir deltagandet vid turneringar och evenemang mycket billigare. Detta är möjligheter jag inte hade haft om inte det var för NF Academy, så jag är mycket glad för det.

Cille Nilsen NF Academy Scholarship Player
Sporting CP inbjudan: Cille Nilsen representerade Sporting CP i den internationella tävlingen IberCup 2019.

Önskar att bli en av de stora

Cille gör det mycket tydligt att fotboll är hennes favorithobby, och hon låter övertygande när hon berättar att hennes slutliga mål är att bli en världsklasspelare och representera både toppklubbar och det norska landslaget. Genom NF Academy känner hon att hon har fått en plats där hon kan omfamna en spelfilosofi inspirerad av sitt favoritlag, FC Barcelona.

”NF Academy har varit mycket viktigt för mig. Det var de som först fick mig till Sporting CP och senare Atletico Madrid. De har ett bra nätverk och ger mig mycket bra feedback och uppföljning, så jag har deltagit i deras läger flera gånger under de senaste två åren. Jag tycker att Caroline Graham Hansen i FC Barcelona är en mycket spännande spelare, så det passar mig att komma till de södra europeiska klubbarna där de är mer bollorienterade än vi är i Norge.”

När kallelser till landslaget i Cilles åldersgrupp kommer, är hon hoppfull att NFF delar NF Academy uppskattning om henne. Ifall hon får sitt första samtal är Cille redo för vad som väntar.

”Jag har några prövningar på toppnivå bakom mig, och första gången jag kallades till regionlaget var jag glad över att bli vald i åldersgruppen ett år äldre än mig. Jag har känt mig lite nervös på väg till träning och i omklädningsrummet, men när jag går in på plan blir jag bekväm och då försvinner nervositeten. Jag älskar ju att spela fotboll.”

NF ACADEMY ÄR INTE EN AKADEMI ENDAST FÖR KILLAR

Cille är en av de lyckliga få som fick vårt stipendium, det är ingen tvekan om att hon har imponerat våra tränare. NF Academys direktör, João Plantier, är särskilt imponerad av den unga spelarens teknik och positiva inställning till spelet, oavsett utmaning.

”Det som imponerar mig mest med Cille, är två egenskaper – hur hon ser spelet och hur hon gör spelet okomplicerat med bra beslutsfattande, bollkontroll och förmåga att göra bra passar med ett tillslag. Det är också det glada sättet hon accepterar utmaningar, vare sig det är att träna med ett topplag eller tävla mot pojkar. Leendet är alltid där!”

Läs om NF Scholarship programmet här

NF Academy Player of the Camp
Från den första belöningen till NF stipendiet: Cille fick i sin första belöning under NF Local Camp som "Player of the Camp", som ges av en av våra akademidirektörer, João Plantier.

Fotboll för kvinnor växer i popularitet, det senaste mästerskapet är ett bra exempel på det. Plantier är verkligen inte intresserad av att göra NF Academy till en klubb endast för pojkar, utan välkomnar flickor att delta i våra evenemang.

”Marknaden för kvinnors fotboll växer och det finns en större tänk kring att utveckla fotbollstalanger. Klubbar börjar anställa professionella tränare som är hundra procent dedikerade till fotboll för kvinnor, vilket var otänkbart för några år sedan. Klubb- och federationsbudgetar har ökat avsevärt vilket gör det möjligt. UEFA och FIFA satsar på att det ska vara obligatoriskt att de bästa klubbarna i världen har fotboll för kvinnor. NF Academy gör samma satsning och skapar möjligheter för de med stipendium och program för flickor.”

LIKNANDE EVENEMANG

Datum Program Land Plats Åldersgrupp
01 - 07 Jul 2024 NF Selection Tallinn Cup Estonia Tallinn 2008 -2013
15 - 25 Jul 2024 NF High Performance Portugal Rio Maior 2006 -2009
29 Sep - 05 okt 2024 NF Elite Training Camp
Week 40
Portugal Lisbon / Estoril 2009-2014
06 - 12 Okt 2024 NF Elite Training Camp
Week 41
Portugal Lisbon / Estoril 2009-2014
13 - 19 Okt 2024 NF Elite Training Camp
Week 42
Portugal Lisbon / Estoril 2009-2014
27 Okt - 02 Nov 2024 NF Elite Training Camp
Week 44
Portugal Lisbon / Estoril 2009-2014

JAG VILL TRÄNA MED NF ACADEMY

Skicka oss en kort beskrivning med spelarens bakgrund och vilka aktiviteter du vill delta i. Vi följer upp med råd om vilka lokala och internationella program som kan passa dig.


Läs mer om vår användning av cookies: Cookies | Integritetspolicy


* Dessa fält krävs.

Start typing and press Enter to search