NF International Trials – Sommarens höjdpunkt

NF International Trials – Sommarens Höjdpunkt

Postet på: 14/04/2023
nfacademy-trials-norge-football-1200x600
nfacademy-trials-norge-football-600x600

NF INTERNATIONAL TRIALS – SOMMARENS HÖJDPUNKT

Det börjar bli vår och det som för många kommer vara årets fotbollshöjdpunkt närmar sig med stora steg: NF International Trials

Under juni, juli och augusti besöker NF Academy 30 olika städer i hela Skandinavien för att leverera träningar med kvalité och intensitet, och ge spännande möjligheter till ett par lyckliga – och skickliga – utvalda talanger.

Det viktigaste är det idrottsliga upplägget, även om det finns möjlighet att bli utvald och delta i internationella turneringar. Vi vill vara ett komplement till det klubbarna och lagen erbjuder spelarna.

NF International Trials är en rolig möjlighet att vara med på mer. Det är många som är väldigt bra på fotboll, men som inte får tillräckligt med träning på hög nivå. Och då har vi ett fint erbjudande.

NF International Trials ska vara ett seriöst och professionellt erbjudande som också är jättekul att delta i, säger Jessika och Louise, Partners för NF Academy i Sverige.

TRÄNING MED KVALITET – FÖR ALLA

Det finns många goda anledningar för entusiastiska fotbollsspelare att delta i NF International Trials. En av de viktigaste är att alla får träningar med kvalité av professionella tränare. Tränarna kommer från Portugal och den välkända, framgångsrika portugisiska spelarutvecklingsskolan.

NF International Trials eventen kan vara ett gyllene tillfälle för den som vill utveckla sin spelförståelse och förbättra sina färdigheter.

Spelarna får bra träning av professionella tränare från portugisiska toppakademier och samtidigt får de spela fotboll med likasinnade spelare. Kvalitén på träningarna är hög, spelarna får ny input från nya tränare och nya metoder och blir sedda med andra ögon, säger Jessika och Louise.

En av NF Academys portugisiska tränare, Rodrigo Silva, beskriver NF International Trials som det viktigaste eventet under året – och inte bara på grund av möjligheterna som kan medföras för de som sticker ut.

Vi tränar med spelarna tre dagar i rad. Det räcker för att lära känna dem och kan värdera deras färdigheter bättre. Därmed kan vi ge bättre feedback till dem och följa upp dem lättare. Vi kan också gå igenom flera aspekter av fotboll och bidra till att spelarna utvecklar spelförståelsen i större grad, förklarar Silva.

nfacademy-trials-norge-football-600x600_1
nfacademy-august-denmark-progression-player-600x600_02
nfacademy-football-norge-progression-600x600-4

VÄGEN TILL SPORTING CP

Alla vägar går till Rom, sägs det. Det är däremot få vägar som går till den traditionsrika portugisiska storklubben Sporting Clube de Portugal (också känd genom Sporting CP eller, utanför Portugal, som Sporting Lisboa), men en av dem går via NF Academy och mer specifikt NF International Trials.

Spelare som har imponerat här har nått hela vägen, provspelat och fått kontrakt med Sporting CP. Av de födda mellan 2007 – 2010 ska det utses 1-2 “Player(s) of the Camp” vid varje NF International Trials-event. Dessa spelare blir inbjudna till att delta kostnadsfritt (exklusive resekostnader) på NF Qualification Camp i Danmark i slutet av sommaren.

Tränarna på NF kommer också att kunna dela ut Wild Cards till andra spelare de vill ha med på detta, om det är flera som imponerar under en samling.

Till Qualification Camp kommer Sportings egna scouter. Scouten väljer ut flera spelare som får ett erbjudande om en träningsvecka med Sporting – som är känd för att ha en av världens bästa fotbollsakademier. 

Om man går hela vägen och får provträna med Sporting, kommer man att få en vecka tillsammans i Sporting med de bästa spelarna i. samma ålder. Intensiteten kommer vara mycket hög och man kommer att lära sig mycket; En spelare sa att han lärde sig mer på en vecka i Sporting än han hade gjort på de 3-4 senaste åren i Norge, säger Rodrigo Silva, som själv har kännedom om Sporting-systemet.

SPORTING – MÖJLIGHET FÖR TJEJERNA

Nytt för året är att också tjejerna kan få möjlighet att provspela i Sporting. Det är Sveriges partners Jessika och Louise naturligtvis mycket nöjda med. 

Sporting har blivit mycket bättre på damsidan nu, och äntligen kan vi erbjuda duktiga och entusiastiska tjejer det samma som killarna, säger de.

Tjejerna tar en liten annan väg till Sporting än killarna, då de går direkt från International Trials till eventuellt provspel, och hoppar över Qualification Camp-steget.

Elly Eklund som deltog i lokala programmen i Jönköping 2022 fick chansen och åkte till Sporting CP och tränade tillsammans med ett av deras lag.

Träningsupplägget hos Sporting är ganska likt hemma, men spelarna har lite andra kvaliteter. De är sjukt tekniska och kvicka på små ytor.  Därför går spelet väldigt snabbt. Det är kul att få träna med så duktiga spelare i en så häftig klubb som Sporting. Tränarna ger också bra tips! säger Elly om veckan i Portugal.

TIDIGT UTE = SPARA PENGAR

På NFs hemsida kan man redan börja planera sommaren för att delta på NF International Trials. Och det kan vara smart att vara ute tidigt. Precis som förra året kommer en Early Bird kampanj för de som anmäler sig innan 1 maj.

Det är absolut tillåtet att vara med på flera trials. En spelare trivdes så bra att han var med på fyra, säger Norges NF country manager Bjørnødegård med ett leende.

Det är inte heller så att man behöver ha en geografisk tillhörighet till städerna vi besöker. Är man till exempel på semester där vi har ett evenemang kan man delta precis som om man vore hemma. Eller varför inte planera in en semester till den staden NF besöker! säger Sveriges NF partners Jessika och Louise.

Första planlagda trial är i slutet av juli, i Hudiksvall. Sedan fortsätter vi till Stockholm, Jönköping och Göteborg. 

Vi hoppas att många vill delta och träna utifrån sin egen nivå och ha riktigt roligt, avslutar de svenska partners.

nfacademy-trials-norge-football-600x600_2

KOMMANDE NF EVENEMANG

Träningsläger i Sverige

Datum Program Land Plats Åldersgrupp
24 - 26 Jun 2024 NF International Trials Sverige Göteborg 2008-2015
28 - 30 Jun 2024 NF International Trials Sverige Malmö 2008-2015
28 -30 Jul 2024 NF International Trials Sverige Hudiksvall 2008-2015
01 - 03 Aug 2024 NF International Trials Sverige Stockholm 2008-2015
05 - 07 Aug 2024 NF International Trials Sverige Jönköping 2008-2015

Turneringar

Datum Program Land Plats Åldersgrupp
01 - 07 Jul 2024 NF Selection Tallinn Cup Estonia Tallinn 2008 -2013
15 - 25 Jul 2024 NF High Performance Portugal Rio Maior 2006 -2009
29 Sep - 05 okt 2024 NF Elite Training Camp
Week 40
Portugal Lisbon / Estoril 2009-2014
06 - 12 Okt 2024 NF Elite Training Camp
Week 41
Portugal Lisbon / Estoril 2009-2014
13 - 19 Okt 2024 NF Elite Training Camp
Week 42
Portugal Lisbon / Estoril 2009-2014
27 Okt - 02 Nov 2024 NF Elite Training Camp
Week 44
Portugal Lisbon / Estoril 2009-2014

Se översikten över alla våra evenemang här.

KONTAKTA OSS


Läs mer om vår användning av cookies: Cookies | Integritetspolicy


* Dessa fält krävs.

Start typing and press Enter to search