NF Progression - skapad av topptränare för ivrig spelare

NF Progression – skapad av topptränare för ivrig spelare

Postet på: 24/08/2022
NF Progression nu med Skills Test
NF Progression nu med Skills Test
NF Progression nu med Skills Test

NF Progression – skapad av topptränare för ivrig spelare

Våra tränare i toppklass ville skapa ett program som fortfarande var baserat på den portugisiska metoden, men med mer fokus på individuella färdigheter. Resultatet kommer att rullas ut i oktober i Sverige. NF Progression – som är för alla tränings dedikerade tjejer och killar i åldrarna 8 till 16 år.

NF Progression är en fortsättning på framgångssagan Autumn training, det vill säga höstträning. Det nya är att övningarna är hämtade från våra erfarna portugisiska topptränares egna verktygslåda. Tanken är att utveckla de individuella färdigheterna samt att bättre förstå spelet genom att spela det.

Vi tror fortfarande att den portugisiska metoden är en enorm bonus för svenska fotbollsspelare. Både individuellt och som vardagsträning. Nu kände vi att det fanns lite utrymme att utöka våra koncept och lyfta övningarna lite mer till individnivå. Det finns fortfarande ett fokus på att förstå spelet genom att spela det, berättar NF Academy tränaren David Fernandes.

“Läxor” och färdighetsprov

Intensiteten på övningarna kommer fortfarande att vara hög, men NF Progression erbjuder också en innovation. NF Skills Test. Som namnet antyder är det ett test av individuella färdigheter. Avsedd att ge spelarna en fingervisning om var de ståri sin utveckling, och vad de konkret ska jobba mer med.

Det här är en spännande ny utmaning, som också ger spelarna “läxor” som de kan jobba med efter programmet. Det handlar bland annat om att testa grundläggande färdigheter som intensitet och kvalitet i passningar med båda fötterna, avsluta och äga bollen. NF Progression är ett utvecklingsläger, och entré till våra andra program och turneringslag, säger Country Manager Rune Bjørnødegård.

Många känner till våra principer för att bli en bättre spelare genom övningar, som bygger upp förståelse för spelet genom att spela spelet. Nu tar vi ner det till en individuell nivå, där teknik, intensitet, koordination och snabbhet är ledord. Det är en kort version av hur man mäter framgång och förbättring, och ger samtidigt ett bra underlag för positiv och konkret feedback till spelarna, avslutar Fernandes.

NF-spelare intensiv träning
NF-spelare intensiv träning

Redo för höstsäsongen

NF Academy har haft en rejäl sommar bakom sig, där det sista programmet var NF International Trials i Namsos, Norge. Totalt deltog 112 deltagare under de tre dagarna och snittet för varje program under sommaren i Norge har varit 70 deltagare.

– Vi har sett många ivriga spelare, och det är jättekul att se att våra erbjudanden varit saknade under pandemin. Vi är nöjda med det genomsnittliga antalet deltagare och vi ser mycket fram emot allt som kommer att hända i höst. Både NF Progression och NF Elite är bra åtgärder för att utvecklas som spelare på höstlovet, och då väntar även Team Trainingger landschef Rune Bjørnødegård avslutningsvis.

NF Progression rullas ut i Norge, Sverige och Danmark. Team Training är i Norge och NF Elite finns som vanligt i Lissabon.

David Fernandes var en av tränarna som ledde spelarna genom lägret i Namsos.

Det är fantastiskt att se så många spelare, både tjejer och killar, med en sådan passion för fotboll och dedikation att lära sig mer om spelet. Vi kände att vi gjorde skillnad och hade något nytt att lägga till spelarna som de kan ta tillbaka till sin träningsrutin. Både vår metodik, sätt att leda träning och det pedagogiska förhållningssättet gentemot barn och unga mottogs väl av mycket fokuserade spelare, säger Fernandes.

nfacademy-football-norge-progression-750x500

Bra feedback på ett inslag från Norska TV2

David var en av två NF Academy tränare som intervjuades i TV2 tidigare i år, där tv-kanalen riktade ett kritiskt strålkastarljus mot privata leverantörer inom barn- och ungdomsfotbollen. Responsen från allmänheten har varit överväldigande positiv.

Överallt där vi har varit i sommar har folk kommenterat att de har sett oss på tv. Funktionen gjorde dem ännu säkrare på att NF Academy kunde göra skillnad och utveckla spelare, som ett komplement till barn och ungas vardagliga träning. Vi tycker att det var väldigt trevligt att delta i TV2:s intervjurunda, säger Fernandes. 

Som efter en lång sommar i Norge, nu tar en kort välförtjänt semester hemma i Portugal.

Det är fantastiskt att se hur norska spelare är intresserade, engagerade, fokuserade och att de gör sitt bästa för att förbättra sig genom vårt program. Grundpaketet de tar med sig genom tekniska och fysiska färdigheter är en solid grund att bygga sin vidareutveckling på för att förstå spelet. Det är fortfarande vårt huvudfokus, avslutar NF Academy-tränaren David Fernandes.

NF Academy Tränare David Fernandes
NF Academy Tränare David Fernandes

KOMMANDE NF EVENEMANG

Träningsläger i Sverige

Datum Program Land Plats Åldersgrupp
24 - 26 Jun 2024 NF International Trials Sverige Göteborg 2008-2015
28 - 30 Jun 2024 NF International Trials Sverige Malmö 2008-2015
28 -30 Jul 2024 NF International Trials Sverige Hudiksvall 2008-2015
01 - 03 Aug 2024 NF International Trials Sverige Stockholm 2008-2015
05 - 07 Aug 2024 NF International Trials Sverige Jönköping 2008-2015

Turneringar

Datum Program Land Plats Åldersgrupp
01 - 07 Jul 2024 NF Selection Tallinn Cup Estonia Tallinn 2008 -2013
15 - 25 Jul 2024 NF High Performance Portugal Rio Maior 2006 -2009
29 Sep - 05 okt 2024 NF Elite Training Camp
Week 40
Portugal Lisbon / Estoril 2009-2014
06 - 12 Okt 2024 NF Elite Training Camp
Week 41
Portugal Lisbon / Estoril 2009-2014
13 - 19 Okt 2024 NF Elite Training Camp
Week 42
Portugal Lisbon / Estoril 2009-2014
27 Okt - 02 Nov 2024 NF Elite Training Camp
Week 44
Portugal Lisbon / Estoril 2009-2014

Se översikten över alla våra evenemang här.

KONTAKTA OSS


Läs mer om vår användning av cookies: Cookies | Integritetspolicy


* Dessa fält krävs.

Start typing and press Enter to search