NF ACADEMYS TRÄNARE RICARDO SILVA BERÄTTAR OM SIN ERFARENHET

Postet på: 01/06/2022
NF Academys tränare Ricardo Silva
NF Academys tränare Ricardo Silva
NF Academys tränare Ricardo Silva

NF ACADEMYS TRÄNARE RICARDO SILVA BERÄTTAR OM SIN ERFARENHET

En av NF Academys spetskompetenser är tränarna, som är i direkt kontakt med spelarna och deras föräldrar. Våra tränare ska ha förmågan att stimulera spelarnas intresse och motivation, kunna hitta det bästa sättet att lära ut och nå ut till de unga spelarna, samt kunna hantera sina känslor och dem han arbetar med.

Kolla in alla internationella program vi har för dig.

nfacademy-football-coach-750x500-01

ATT VARA TRÄNARE PÅ HELTID FÖR NF ACADEMY

Du är en erfaren tränare och en del tränarteamet som jobbar heltid på NF Academy. Hur har den erfarenheten varit hittills?

Det har varit en mycket krävande och berikande upplevelse. Jag ställs dagligen inför utmaningar som jag måste hitta svar på och hitta lämpliga lösningar för spelarnas övergripande behov, såväl som i grupp som individuellt.

En annan daglig plikt är att följa upp flera spelare individuellt genom våra program, NF Career Management och NF Club Experience, som överväger en mycket personlig, noggrann och detaljerad uppföljning av varje fotbollsspelare, både personligen och genom videosamtal eller videoanalys som skickas av fotbollsspelarna

NF Club Experience är för spelare som är ambitiösa, som vill få internationella referenser, som vill testa sig fram med olika miljöer, kulturer och som vill veta hur portugisiska klubbar tränar. Det är en fantastisk möjlighet att träna med spelare som spelar på ett annat sätt så det blir en ny utmaning och utmaningarna hjälper spelare att utvecklas.

NF Career Management är ett unikt program som kommer att säkerställa spelarens utveckling med en nära uppföljning och vägledning från en professionell NF tränare. Genom detta program kommer NF Academy att skapa möjligheter med portugisiska klubbar för proffskontrakt eller att spela utomlands som amatör.

LÄS OCKSÅ: Ta nästa steg med NF Career Management

nfacademy-football-coach-600x600_1

DEN NORDISKA SPELAREN

Hur bedömmer du de senaste NF Academy programmen?

– Väldigt positivt. Med mångfalden av arbetsuppgifter och program känner jag att jag är i ett konstant tillstånd av utveckling. Jag kan till och med säga att jag nu är en bättre tränare, mer kompetent och med ett större utbud av lösningar.

Det har också varit mycket positivt att interagera med alla idrottare vi tar emot på dessa program, för att hjälpa dem att växa, för att se hur viktigt det är för dem, och på ett sätt, att vara en del av deras tillväxt som idrottare och person.

Vilka egenskaper skulle du peka på hos de nordiska spelarna?

Generellt är den nordiska spelaren mer disciplinerad, mer engagerad i sitt mål. De är väldigt öppna för råd och försöker alltid tillämpa dem både i träningen och på en match. En annan viktig egenskap som jag kan identifiera hos de flesta spelare är att de tenderar att fatta bra beslut under press

Vill du gå med i våra lag för sommarens turneringar? Ta reda på mer här

NF Academy spelare som spelar i Ibercup Cascais 2022
NF Academy spelare som spelar i Ibercup Cascais 2022

DE KOMMANDE PROGRAMMEN UNDER SOMMAREN

Vad kan du berätta om de kommande NF Academy programmen?

Varje program har ett övergripande mål att hjälpa spelarna att utvecklas genom olika sammanhang, anpassade efter spelarens egenskaper och nivå.

Vi kommer snart att ha våra sommarprogram, som till största delen är turneringar. Fotbollsspelare är inbjudna att vara en del av våra lag, baserade på deras egenskaper och nivå, eftersom det är viktigt för oss att ge dem utmaningar som är anpassade till deras övergripande färdigheter för att utveckla dem.

Vi kommer också att ha vårt exklusiva program på hög nivå, NF High Performance, riktat till de bästa atleterna, där de kommer att få uppleva en tiodagars upplevelse i en professionell miljö, med alla de bästa tillgängliga resurserna. Vi kommer också att möta portugisiska topplag i detta program och de bästa NF Academy tränarna kommer vara på plats. Det kommer att vara ett väldigt begränsat program, designat för de spelare som är nära att bli professionella spelare.”

NF High Performance är ett elitprogram vars huvudmål är att ge spelarna en professionell försäsong och erfarenhet i Portugal där topplag tränar och till och med det portugisiska landslaget.

Fotbollsspelarna kommer att spela mot portugisiska topplag som Sporting CP och Estoril de Praia, där de kommer att kunna visa upp sina färdigheter för dem.

NF High Performance Camp äger rum i Rio Maior 18-28 juli 2022.

Ta reda på mer om detta elitprogram här.

nfacademy-football-coach-600x600_3
NF Academy möter Sporting CP i Ibercup Cascais 2022
NF Academy möter Sporting CP i Ibercup Cascais 2022

KOMMANDE NF EVENEMANG

Träningsläger i Sverige

Datum Program Land Plats Åldersgrupp
29 -31 Jul 2023 NF International Trials Sweden Hudiksvall 2007-2014
03 - 05 Aug 2023 NF International Trials Sweden Stockholm 2007-2014
07 - 09 Aug 2023 NF International Trials Sweden Jönköping 2007-2014
11 - 13 Aug 2023 NF International Trials Sweden Gothenburg 2007-2014

Turneringar

Datum Program Land Plats Åldersgrupp
04 – 09 Apr 2023 NF Elite Selection Mic Football Spanien Costa Brava 2007-2011
06 - 10 Apr 2023 NF Selection Future Cup Sverige Göteborg 2007-2012
17 - 27 Jul 2022 NF High Performance Portugal Rio Maior 2005 -2008
01 - 07 okt 2023 NF Elite Training Camp
Week 40
Portugal Lisbon / Estoril 2007-2013
15 - 21 Okt 2023 NF Elite Training Camp
Week 42
Portugal Lisbon / Estoril 2007-2013
29 okt - 04 nov 2023 NF Elite Training Camp
Week 44
Portugal Lisbon / Estoril 2007-2013

Se översikten över alla våra evenemang här.

KONTAKTA OSS


Läs mer om vår användning av cookies: Cookies | Integritetspolicy


* Dessa fält krävs.

Start typing and press Enter to search