NF Elite Selection Nordic Invitational - NF ACADEMY
NF ELITE SELECTION
NORDIC INVITATIONAL

NF Academy återvänder till Nordic Invitational för att försvara förstaplaceringen i sommar!

NF ELITE SELECTION
NORDIC INVITATIONAL

NF Academy återvänder till Nordic Invitational för att försvara förstaplaceringen i sommar!

NF ELITE SELECTION
NORDIC INVITATIONAL

NF Academy bjuder in talangfulla spelare att gå med i våra turneringslag för att medverka i Nordic Invitational Cup. Turneringen kommer att hållas i Esbjerg, Danmark i 2022.

Vid denna turnering vill vi ge nordiska talanger möjlighet att tävla mot de bästa skandinaviska lagen som Aab, Djurgårdens IF och Molde och dessutom andra lag från hela kontinenten. Vårt team av skickliga portugisiska tränare kommer att vara där för att ge vägledning under hela veckan. Dessutom kommer vi värda ett tredagars träningsläger inför turneringen där spelare och tränare kommer att få chansen att lära känna varandra.

VEM ÄR DET TILL FÖR?

Vi letar efter spelare på hög regional nivå och alla spelare måste godkännas för deltagande. Vi kommer att delta med lag i följande åldersgrupper:

  • U16 – Pojkar födda 2007 (11v11)
  • U15 – Pojkar födda 2008 (11v11)
  • U14 – Pojkar födda 2009/2010 (11v11)
  • U12 – Pojkar födda 2011 (8v8)
  • U12 – Pojkar födda 2011/2012 (8v8)

MÅL MED PROGRAMMET

Våra mål i NF Elite Selection Nordic Invitational är att ge spelare matcherfarenhet mot starka skandinaviska lag, ge spelarna en bättre förståelse av spelet och ge erfarenhet av att integrera i ett lag med bra spelare från olika länder.

Varje spelare kommer att ha ett möte med sin huvudtränare och få detaljerad feedback om vad de behöver förbättra för att nå en högre nivå. Alla spelare kommer också att få en utvärderingsrapport som kan bidra till ytterligare utveckling efter turneringen.

”Vistelsen på NF Academy gav mig en smak av vardagen som professionell. Mycket kompetenta tränare och bra spelare runt mig. Dagarna var bra, och jag lärde mig mycket. Det var efter vistelsen som jag vågade besöka utländska klubbar för att visa vad jag kan göra. ”

Lucas Kåhed, IFK Göteborg och Sverige U17

PAKET

SPELARE

Boende i 3 till 4-personersrum på vandrarhem
• Frukost, lunch och middag (middag vid ankomst, frukost vid avresa)
• 2 dagars träning innan turneringsmatcherna
• Erfaren NF Academy huvudtränare per lag
• 1 sjukgymnast och målvaktstränare delad mellan NF-lagen
• Team och individuella möten
• Socialt program och tillsyn av spelare
• Enskild spelarrapport
• Tillgång till Vejens idrottsanläggningar (inklusive pool)
• Utrustningspaket med 1 shorts, 1 par strumpor och 1 hemma- och 1 bortanummererad matchtröja

*Obligatoriskt att bära NF Academy träningskit på träningspassen

Price per spelare
1095 EUR (8 dagar / 7 nätter)

FAMILJ

• Boende i Sports Hotel Vejen, frukost ingår
• Deltagande i grupp- och individuella möten med spelare
• Tillgång till Vejen-idrottsanläggningar (inklusive pool)

Price per person – dubbelrum
525 EUR (8 dagar / 7 nätter)

DELTAGANDE KLUBBAR

TURNERINGSINFORMATION

Nordic Invitational Cup är en skandinavisk tävling där toppklubbar från hela Skandinavien och Europa möts för att tävla. Turneringen spelas i Esbjerg på Danmarks sydvästra kust.

Mer information: https://www.nordicinvitationalcup.com/

DELTAGANDE KLUBBAR

nf academy elite selection nordic invitational esbjerg
Top confirmed teams - Nordic Invitational

TURNERINGSINFORMATION

Nordic Invitational Cup är en skandinavisk tävling där toppklubbar från hela Skandinavien och Europa möts för att tävla. Turneringen spelas i Esbjerg på Danmarks sydvästra kust.

Mer information: https://www.nordicinvitationalcup.com/

ESBJERG

Esbjerg är en hamnstad i Esbjerg kommun, på västkusten av Jyllands halvö i sydvästra Danmark. För de kulturellt intresserade har staden flera anmärkningsvärda museer och nöjesplatser, såsom Esbjerg Art Museum, Esbjerg Museum och det privatägda Fiskeri- och Sjöfartsmuseet. Utanför staden, hittar du också Blåvand Zoo, som är värd för cirka 400 djur och 80 arter.

ESBJERG

Esbjerg är en hamnstad i Esbjerg kommun, på västkusten av Jyllands halvö i sydvästra Danmark. För de kulturellt intresserade har staden flera anmärkningsvärda museer och nöjesplatser, såsom Esbjerg Art Museum, Esbjerg Museum och det privatägda Fiskeri- och Sjöfartsmuseet. Utanför staden, hittar du också Blåvand Zoo, som är värd för cirka 400 djur och 80 arter.

VIDEOS

ÖVRIG INFORMATION

Vi värdesätter ett gott samråd innan vi bokar ett program för att säkerställa rätt utmaning för alla våra deltagare. Det bästa sättet att identifiera om detta program passar dig är att börja med att skicka oss en förfrågan. Ge oss lite information om din klubb, position, ålder, nivå och mål, och vi kommer att följa upp därifrån. Vänligen dela med dig om du har någon video tillgänglig.

Är du osäker på om du har nivån att vara i det här programmet? Tveka inte på att kontakta oss. Vi meddelar dig när nästa lokala träningsläger äger rum i din region så kan vi utvärdera spelaren för internationella program.

Program 2022

Dag 1
Ankomstdag med lagträning och middag

Dag 2
Frukost följt av informationsmöte med träning på morgonen, följt av träningspass på eftermiddagen.

Dag 3
Träningspass med fokus på förberedelserna inför första matchdagen.

Dag 4

Turneringen börjar.

Dag 5 till dag 7
Turneringsmatcher.

Dag 8

Finaler och avslutningsceremoni. Programmet slutförs vid lunchtid.

VEJEN SPORTS CENTER, DENMARK

Spelare kommer att bo på Vejen Sports Center under hela programmet. Att bo i sådan unik miljö är idealiskt för turneringen, då vi får möjlighet att träna under evenemanget. Spelarna kommer att rymmas i 3-4 personers rum tillsammans med sina lagkamrater på Danhostel Sport Road. Tränarna kommer att stanna i vandrarhemmet och vara ansvariga för spelarna under hela evenemanget.

För familjer erbjuder vi hotellboende på Sport Hotel Veijen, 500 meter från vandrarhemmet där spelarna bor.

Läs mer om Vejen Sports Center på www.vejenic.dk

NFA Director | Gonçalo Nunes

GONÇALO NUNES
HUVUDTRÄNARE AND NF ACADEMY DIREKTÖR

NF Academy International Director Gonçalo Nunes har en imponerande 25-årig bakgrund inom ungdomsfotboll. Han är en solid resurs för både NF Academy och spelarna i akademisystemet tillsammans med NF Academy Director Joao Plantier.

Gonçalo har huvudsakligen arbetat som huvudtränare, teknisk koordinator och teknisk chef i 25 år inom internationell fotboll. Han har en UEFA-A licens samt nivå 3 IPDJ som idrottstränare och ser verkligen fram emot att arbeta närmare de begåvade spelarna på NF Academy.

Internationell bakgrund
Han har arbetat under Carlos Queiroz och med Manchester United fotbollsskola i 6 år. Gonçalo har också varit kopplad till Sporting Clube de Portugal i 2 år, och de senaste 5 åren har han varit ansvarig för det internationella fältet för ungdomsfotboll i Sport Lisboa e Benfica. Där har han också varit koordinator för spelarutveckling under de senaste tre åren.

Under det senaste decenniet har han varit involverad i flera internationella projekt och program på olika nivåer, där han har rest runt i världen, samt koordinerat och involverat med tusentals spelare och tränare på program i Portugal.

Gonçalo väljer träningsledare för detta program. Du kan se alla våra tränare här.

«Jag var med i NF Academy U13 lag, vilket var fantastiskt! Vi kom till kvartsfinalen, där förlorade vi mot Sporting CP på straffar. Det är inte det roligaste sättet att bli utslagen på från en tävling, men hela annordningen är bra med mycket bra tränare!”
Niklas Haugland, Leeds U23 och Norge U17

”Jag skulle säga att min tid med NF Academy har hjälpt till att ta bort den utmanande aspekten som nya situationer kan ge, till exempel att få landslag att höra av sig, att byta klubbar eller vidta ytterligare utvecklingssteg som spelare. Deras program är på en hög nivå, med bra tränare, och det finns spelare från olika nationaliteter som söker samma sak som du. Det gör att du verkligen utvecklas både som person och som spelare.”
Oscar Fuglesang, Silkeborg och Danmark U17

«João Plantier har spelat en viktig roll i min karriär av flera skäl. Han gav mig frihet och trodde på mig. Vi hade en nära relation, och han övervakade mig hela vägen. João gav mig feedback på vad jag behövde förbättra under matcherna, och sist men inte minst var han väldigt bra på att ständigt ge mig nya utmaningar.”
Zeca, kapten för FC Köpenhamn och Greklands landslag

”Jag spelade tillsammans med några mycket bra spelare och tränade under mycket kompetenta tränare. Först och främst var det en fantastisk upplevelse, och jag fick en bra referens för vilken nivå de bästa lagen i Europa var på. Sådana program har mycket värde eftersom de senare underlättar övergången till nya lag och nivåer.”
Kristian Arnstad, RSC Anderlecht och kapten för Norge U16

”Träningen är på en mycket hög nivå och det finns övningar jag aldrig har deltagit i tidigare. Jag har lärt mig mycket, som jag tar med mig till min träning hemma i Norge”
Dylan Ryan Murugesapilla, Lillestrøm och kapten för Norge U15

”Mina pojkar (födda 2004 och 2007) är verkligen glada över att komma till IberCup Cascais turneringen. Inte bara för att spela mot topplag utan också för att se var deras nuvarande nivå är och att träna och träffa andra bra spelare runt om i Skandinavien. Att ha program som NF Academy är fantastiskt. När du tränar med tränare på toppnivå och andra spelare i samma ålder ser du verkligen var den internationella fotbollsnivån ligger. »
Bjørn Helge Riise, före detta Fulham och norsk landslagsspelare

«Det var först när vi kom hem då vi såg de enorma förbättringarna i Kevin som en spelare. Han har en ny auktoritet om honom nu och hans beslutsfattande är bättre. Anledningen till detta är goda erfarenheter och bra tränare på NF Academy. Vi kommer inte ångra att vi valde ett lag med den kompetensen som NF Academy har.”
Thomas Hansvoll, tidigare professionell boxare och landlagsmästare

”Vistelsen på NF Academy gav mig en smak av vardagen som professionell. Mycket kompetenta tränare och bra spelare runt mig. Dagarna var bra, och jag lärde mig mycket. Det var efter vistelsen som jag vågade besöka utländska klubbar för att visa vad jag kan göra.”
Lucas Kåhed, IFK Göteborg och Sverige U17

”Jag är mycket nöjd med deltagandet i förra årets NF Academy IberCup. Det var väldigt spännande och inspirerande att få spela i ett lag med så många bra spelare från Norge, Sverige och Danmark. Jag blev motiverad att ge ännu mer efter att ha spelat mot och sett hur bra motståndare från länder som Portugal, Spanien och Mexiko var.”
Fredrik Oppegård, Vålerenga och Norge U17

«Under påsken 2018 var jag i Cascais, Portugal med NF Academy för att delta i IberCup Cascais 2018. Det var min första gång med NF Academy och en fantastisk upplevelse. Jag fick mycket av resan. Träningarna, matcherna, tränarna och spelarna var en fantastisk blandning av både rolig och seriös fotboll.”
Filip Mellbin, Danmark U16

KOMMANDE INTERNATIONELLA TURNERINGAR

Datum Program Land Plats Åldersgrupp
01 - 07 Jul 2024 NF Selection Tallinn Cup Estonia Tallinn 2008 -2013

HITTA DITT EVENT

- Välj ett alternativ - Du kommer automatiskt att omdirigeras till ditt valda alternativ -

Start typing and press Enter to search