Jag hoppas på att avsluta säsongen med A-lagsdebut

Jag hoppas på att avsluta säsongen med A-lagsdebut

Postet på: 02/01/2020
odin-holm-landslag

Jag hoppas på att avsluta säsongen med A-lagsdebut

Odin Thiago Holm anses vara en av de största talangerna i Norge. Efter flera år med prövningar och intresse från toppklubbar i både utländska och inhemska topplag, är han närmare än någonsin att få sin första A-lagsdebut med Vålerengas första lag.

16-åringen har redan blivit känd i Norge. Under de senaste åren har den unga mittfältaren haft provträningar med toppklubbar som Rosenborg och Liverpool, men i slutändan var det Ronny Deilas Vålerenga som lyckades övertyga honom. Trots allt detta, hade han en tuff start när han började sin karriär i den lokala klubben Kattem.

Ärligt talat, jag tyckte inte att fotboll var särskilt intressant när jag började som sexåring. Jag har en lust att behärska allt omedelbart, och det tog ett eller två år då jag först bestämde mig för att jag ville bli professionell. Därifrån tillbringade jag varje rast för att spela fotboll med mina kompisar och min fritid tillbringades på fotbollsplaner.”

 

LÄS AUGUSTUS FROBENIUS ARTIKEL: WILL NOT LET RONALDO AND FIGO DISTRACT HIM

Odin Holm firar för NF Academy Elite Selection i Portugal mot PSG under Ibercup
Odin Holm firar för NF Academy Elite Selection i Portugal mot PSG under Ibercup
I landslaget var Odin kapten på G15 nivå.
I landslaget var Odin kapten på G15 nivå.

Som redan nämnts var toppklubbar intresserade av Odin i en tidig ålder. Många anser nog att det är självklart att man ska ansluta sig direkt till ett av de större lagen, men Odin visste vad han skulle få när han valde Vålerenga.

Från tolv års ålder har jag spelat för Trygg Lade och Heimdal och haft provträningar med Liverpool och Midtjylland. Manchester United och Inter Milan var också intresserade, men jag tackade nej då Ranheim kunde lova mig spel i A-laget. När jag skrev på för Vålerenga berodde det på att de gav mig ett mycket bra erbjudande, där de lovade att jag skulle vara en del av första laget och vara deltagande i att utforma och planera min egen karriär.

 

ETT NYTT LIV

Vardagslivet för en professionell fotbollsspelare skiljer sig från den som Odin hade tillbaka i Trondheim. Att spela i topplag kräver träning varje dag och lägger krav på hans liv utanför planen, vilket var nytt för spelaren.

Att flytta bort från vänner och familj är nytt för mig. Vi tränar varje dag förutom på matchdagar. Vi fokuserar mycket på att förbereda oss för nästa match, dessutom har vi möten och styrketräning. Våra träningar analyseras noggrant, och jag kan se att jag har gjort stora framsteg sedan jag gick med i klubben. Det var inte förrän jag gick med i Enga då jag märkte hur viktigt det är att ha koll på sin diet och sömncykel, så det finns egentligen inte mycket tid att vara social när du måste fokusera på återhämtning efter de långa dagarna. Lyckligtvis har jag blivit vänn med andra spelare. De flesta är lite äldre än mig, men det finns alltid ungdomsspelare som tränar med oss, som jag kommer överens med.

 

LÄS OCKSÅ: SISTA CHANSEN ATT DELTA I VINTERNS TURNERINGAR

 

HOPPFULL OM ETT GOTT AVSLUT PÅ SÄSONGEN

Odin brukade vara kapten för Norges landslag på G15 nivå, och han tycker att det kan vara en lärorik upplevelse att gå upp till landslaget eller att ha provträningar med större klubbar.

Landslaget består av de absolut bästa spelarna i din ålder, så ribban ligger högt. Detsamma gäller för provträningar. Du spelar med andra spelare i din ålder, så du får en exakt referens i jämförelse.

Efter säsongen väntar fler provträningar, men innan dess hoppas Odin på att få sin debut för det A-laget i norska Premier League.

Just nu har jag en liten skada jag försöker bli av med, så mitt mål är att vara 100 procent skadefri och tillbaka i full träning med laget. Förhoppningsvis kommer jag få några minuter på planen innan säsongen slutar. Jag har varit i truppen tidigare, men jag har haft otur med skada och sjukdom sedan dess, så det skulle vara trevligt att avsluta säsongen på ett bra sätt!

 

SPELA I VÅRA INTERNATIONELLA TURNERINGSLAG

Du har möjlighet att spela i våra turneringslag som deltar i elitturneringar i Europa. På vintersemestern under vecka 8 eller 9 kan du också gå med i vårt träningsläger i samarbete med Sporting CP.

International Programs
DATE PROGRAM LOCATION
Jan/Feb NF Selection: Riga Cup Latvia, Riga
Feb NF Elite Training Camp Portugal, Lisbon
03-10 Apr NF Elite Selection: Ibercup Cascais Portugal, Cascais
05-12 Apr NF Elite Selection: MICFootball Spain, Barcelona
09-13 Apr Future Cup Sweden, Gothenburg
28-05 Jun/Jul NF Selection: FIT Spain, Barcelona
05-12 Jul NF Selection: Ibercup Barcelona Spain, Barcelona
26-02 Jul/Aug NF Selection: Nordic Invitational Denmark, Esbjerg

JAG VILL TRÄNA MED NF ACADEMY

Skicka oss en kort beskrivning med spelarens bakgrund och vilka aktiviteter du vill delta i. Vi följer upp med råd om vilka lokala och internationella program som kan passa dig.


Läs mer om vår användning av cookies: Cookies | Integritetspolicy


* Dessa fält krävs.

SENASTE NYTT

Start typing and press Enter to search