Portugisiska Topptränare Kommer Till Södermanland

Portugisiska Topptränare Kommer Till Södermanland

Postet på: 13/05/2020
Emanuel Mesquitas och Ricardo Damas har erfarenhet utav att träna akademilag i portugisiska storklubbar, som S.L. Benfica, Sporting CP och S.C. Braga.
Emanuel Mesquitas och Ricardo Damas har erfarenhet utav att träna akademilag i portugisiska storklubbar, som S.L. Benfica, Sporting CP och S.C. Braga.

PORTUGISISKA TOPPTRÄNARE KOMMER TILL SÖDERMANLAND

Patrik Larsson bjuder in motiverade spelare från 9 till 16 år till ett träningsläger i sommar. Topptränare med bakgrund från SL Benfica och Sporting CP kommer att delta. De spelare som deltar i träningslägret kommer ha möjlighet att uppleva träningsmetoderna som några av de ledande akademierna i Europa utför, och chansen att kvalificera sig för en provträning för Sporting CP!

Kvalitetsträning i kombination med internationella möjligheter

João Plantier är UEFA PRO certifierad tränare, akademichef för NF Academy och har tidigare arbetat i sju år som huvudtränare för åldersspecifika lag för akademin i Sporting CP.

– Vi har ett starkt fokus på att ge spelare en bättre spelförståelse. Här ser vi att vi har mycket att tillföra de svenska spelarna, särskilt de yngre. Vid planering och genomförande av träningspass försöker vi återskapa intensiteten i matchsituationer och arbeta för att fatta rätt beslut.

Joao_Platiner
João Plantier är UEFA PRO certifierad tränare, akademichef för NF Academy och har tidigare arbetat i sju år som huvudtränare för åldersspecifika lag för akademin i Sporting CP.

Under tre dagar kommer spelarna att genomföra totalt sex träningspass och tre teoripass. Men för de spelare med höga ambitioner finns det också möjlighet att kvalificera sig för en provträning för Sporting CP. Spelare födda 2007, 2006, 2005 och 2004 kan utses till “bästa spelaren i ålderskategorin”, som bjuds in för att delta gratis på NF Qualification Camp i Danmark, tillsammans med vinnare från de 30 andra städerna i Skandinavien där NF International organiseras. Från NF Qualification Camp kommer så många som åtta spelare (två i varje ålderskategori) att vinna en träningsupplevelse med åldersspecifika lag för Sporting CP.

– Vi vill ge spelare från mindre klubbar internationella möjligheter. Förutom möjligheten att träna för Sporting CP har vi också ett eget stipendieprogram där både NF International och NF Qualification Camp är viktig för urval. Vi tycker att detta är en bra modell för spelare från mindre klubbar, för att på så sätt få samma möjligheter som i de bästa akademierna i Europa, avslutar João Plantier.

LÄS VÅR INTERVJU MED JOÃO PLATINER: VAD KRÄVS FÖR ATT NÅ TOPPEN?

NF Academy Partner Patrik Larsson
Patrik Larsson, regionchef i Södermanland, menar att tillgången till NF Academy är en unik möjlighet

Ser fram emot att hjälpa lokala talanger

Patrik Larsson har nyligen börjat som regionchef i Södermanland och lovar att spelare som söker utveckling kommer att få ett ännu bättre erbjudande än tidigare.

“Såsom jag ser det har svensk fotboll genom NF Academy fått en mycket unik möjlighet. Vi kan använda kompetensen för spelarutveckling lokalt, som är i nivå med de bästa akademierna i världen. Slutligen har vi en bra struktur för att ta hand om dessa spelare som har ambitioner, och vi ordnar så att de ska nå så långt som möjligt.”

Planen för nästa år är att ha träningsevenemang tre till fyra gånger per år i Södermanland. Från dessa evenemang kommer de mest ambitiösa kunna delta i våra turneringslag som deltar i internationella elitturneringar, eller träningsläger utomlands i samarbete med akademier i toppklass. Och för det allra bästa kommer Patrik Larsson också att ha möjlighet att organisera träningspass på Sporting Academy. Vårt mål att kunna hjälpa dem som vill satsa hela vägen till ett professionellt kontrakt utomlands.

LÄS OCKSÅ: NF ACADEMY TOG MIG TILL SPORTING CP OCH ATLETICO MADRID

Deltog på NF International och vann provträning för Sporting CP

År 2019 utfördes NF International i både Malmö och Göteborg. Totalt tolv spelare från Sverige kvalificerade sig för NF Qualification Camp i Danmark, där de fick mäta sin fotbollsnivå med totalt 50 spelare från Norge, Danmark och Sverige. Sporting CP tillhandahöll sin egen scout som så småningom valde ut sex spelare som senare på hösten fick möjlighet att träna på Sporting Academy.

Alfredo Steiner (2006, Gais) och Bashir Huseen Bashiir (2005, Alvestad GIF) var de två mest imponerande spelarna från Sverige. De två fick möjligheten att träna med en av världens bästa akademier efter att ha blivit utvalda från NF International och NF Qualification Camp. Goncalo Nunes, som ansvarar för NF Akademys stipendium projekt, imponerades också så mycket att han inkluderade båda dessa spelare i NF Akademys stipendieprogram. Programmet finansierar spelarutveckling och arbetar målmedvetet för att skapa möjligheter för professionellt kontrakt mot utländska akademier i toppklass.

Goncalo Nunes, NF Academy Direktör, arbetar målmedvetet för att skapa möjligheter för professionella kontrakt.
Goncalo Nunes, NF Academy Direktör, arbetar målmedvetet för att skapa möjligheter för professionella kontrakt.

Både Alfredo och Bashir är spelare som vi ser har potential att bli professionella spelare på en hög nivå. Men de har fortfarande mycket arbete att göra. Genom vårt stipendieprogram ges Alfredo och Bashir emellertid möjligheten att spela matcher och träna fem till sex veckor utomlands under året, där vi finansierar kostnader. Denna struktur underlättar att integrera dem tidigt i akademier i toppklass, och skapa karriärvägar mot internationell fotboll. Vi hoppas och tror att det kommer ha en stor betydelse för spelare som önskar att bli professionella.

Här kan du se spelarna från Sverige som kvalificerade sig för NF Qualification Camp i Danmark 2019.

Kommande evenemang i Sverige

Datum Program Land Plats Åldersgrupp
24 - 26 Jun 2024 NF International Trials Sverige Göteborg 2008-2015
28 - 30 Jun 2024 NF International Trials Sverige Malmö 2008-2015
28 -30 Jul 2024 NF International Trials Sverige Hudiksvall 2008-2015
01 - 03 Aug 2024 NF International Trials Sverige Stockholm 2008-2015
05 - 07 Aug 2024 NF International Trials Sverige Jönköping 2008-2015

Se en översikt över alla våra evenemang här

SKICKA FÖRFRÅGAN


Läs mer om vår användning av cookies: Cookies | Integritetspolicy


* Dessa fält krävs.

HITTA DITT EVENT

- Välj ett alternativ - Du kommer automatiskt att omdirigeras till ditt valda alternativ -

Start typing and press Enter to search