Ronaldo och Figo ska inte distrahera honom

Ronaldo och Figo ska inte distrahera honom

Postet på: 05/12/2019
sporting-nfacademy-talent

Ronaldo och Figo ska inte distrahera honom

I augusti skrev 16 åriga August Frobenius från Norge sitt första proffskontrakt för den portugisiska toppklubben Sporting CP. Det råder ingen tvekan om att hårt arbete, fokus och realistiska mål är nyckeln till unga spelare som vill gå långt.

Många unga spelare ser förmodligen ett glamoröst liv och spelandet av matcher i toppklass på berömda arenor när de tänker på hur livet som professionell fotbollsspelare skulle vara. Dock ignoreras allt hårt arbete som krävs för att nå toppen. August Frobenius är bara en av många unga norrmän som skrivit på professionellt kontrakt med toppklubbar under de senaste åren, och trots några utmaningar är han glad över att vara på en klubb av Sporting CP’s storlek.

Livet som fotbollsspelare skiljer sig lite från vad du tror. Förutom att träna varje dag kan det vara utmanande att komma till ett nytt land, med ett nytt språk och en kultur som norska. Men det finns några fantastiska spelare här och jag lär mig portugisiska. Det är inte lätt, men det är här är något jag verkligen vill, spela fotboll utomlands, där nivån är högre och det finns fler möjligheter att utvecklas.

 

LÄS OCKSÅ OM NIKLAS HAUGLAND: Leeds första lag måste vara mitt mål.

August Frobenius tecknade ett professionellt kontrakt med Sporting CP i sommar.
August Frobenius tecknade ett professionellt kontrakt med Sporting CP i sommar.
Sporting Academy kategoriseras av många som en av de bästa akademierna i Europa. Under hela 2019 har NF Academy haft 16 skandinaviska spelare på träningspass i klubben.
Sporting Academy kategoriseras av många som en av de bästa akademierna i Europa. Under hela 2019 har NF Academy haft 16 skandinaviska spelare på träningspass i klubben.

Augusti är medveten om vikten av att ha något att fokusera på förutom att spela fotboll. Innan han skrev på ett kontrakt till Sporting CP, anmälde han sig till den idrottsorienterade skolan NTG i Norge, och han låter inte skolan vänta förrän efter en eventuell karriär.

Många spelare i min situation registreras på skolor här, men jag hade tur och kommer att fortsätta studera på NTG. Jag håller kontakt med skolan, gör mina läxor och går bara hem för prov och sådant. Om jag själv fick välja skulle jag inte sluta skolan nu i min ålder. Att ha chansen att studera senare är alltid positivt, och klubben är mycket fokuserad på att spelarna får sin utbildning medan de är på akademin.

 

Bra motståndare ger bra resultat

Den unga försvararen började sin karriär i ung ålder med Skeid, innan han gick med i Stabæk som tolvårig. Under åren har han också deltagit i turneringar och lärt sig från privata akademier, till exempel NF Academy, och haft provträningar med Sporting CP. Trots att dessa alla är klubbar av oilka storlekar, tror August att han också har haft en bra lycka på vägen.

Det finns många bra spelare i min ålder i Oslo. Vissa har gett upp fotbollen, men andra är fortfarande aktiva och kan fortfarande bli mycket bra. Vi har haft tur att träna tillsammans och spela mot varandra, vilket har gett mig några bra upplevelser att växa vidare. En bra träningsmiljö där du spelar med och mot andra bra spelare är mycket fördelaktigt, och jag har haft tur att ha det hela vägen. I Portugal är hela installationen mer professionell, med fler resurser med tränare och anläggningar, vilket gör det till en mycket bra miljö kan utvecklas. Med det sagt är jag mycket tacksam för allt som mina tidigare klubbar har gett mig. Alla de bra spelarna har gett mig fokuset och viljan som krävs för att lyckas här i Portugal.

 

LÄS OCKSÅ: We will recruit more players to the European academies

 

Arbete, arbete och mer arbete

Trots att han är på samma akademi som har utvecklat en av världens bästa spelare, Cristiano Ronaldo, har August sina fötter på jorden och vet att det fortfarande finns en lång väg till första laget.

Det finns ingen garanti för att du kommer att bli en toppspelare bara för att akademin har en bra historia, men det är fortfarande ett tecken på att klubben och akademin vet en del om spelarutveckling. Det finns ingen anledning att vara nöjd med dina prestationer och inte göra en ansträngning: för det finns fortfarande arbete att göra. Mitt mål är nu att bli vald till U23-laget innan det pratas om det första laget. Steget från U19 till det första laget kan vara för stort för vissa, så det är viktigt att tänka långsiktigt och fokusera på utveckling.

August anser att unga spelare som vill följa hans fotspår bör hålla fokus och arbeta hårt för att nå sina mål.

Ingenting kommer gratis. Du kan inte förvänta dig att bli uttagen till landslaget eller att dina provträningar kommer att bli framgångsrika varje gång. Det handlar om din respons. Det är viktigt att vara tålamodig och långsiktigt orientering, för det är personen som stannar som kommer att komma långt till slut. Den bästa spelaren är inte nödvändigtvis den killen som kallas upp varje gång, för du kan bara komma så långt på rå talang. Det kräver mycket hårt arbete också!/blockquote>

Spela i våra internationella lag

Under vintern har du möjlighet att spela i våra turneringslag som deltar i elit-turneringar i Europa. Under vecka 8 eller 9 kan du också gå med i vårt träningslägerprogram i samarbete med Sporting CP.

Datum Program Land Plats Åldersgrupp
01 - 07 Jul 2024 NF Selection Tallinn Cup Estonia Tallinn 2008 -2013
15 - 25 Jul 2024 NF High Performance Portugal Rio Maior 2006 -2009
29 Sep - 05 okt 2024 NF Elite Training Camp
Week 40
Portugal Lisbon / Estoril 2009-2014
06 - 12 Okt 2024 NF Elite Training Camp
Week 41
Portugal Lisbon / Estoril 2009-2014
13 - 19 Okt 2024 NF Elite Training Camp
Week 42
Portugal Lisbon / Estoril 2009-2014
27 Okt - 02 Nov 2024 NF Elite Training Camp
Week 44
Portugal Lisbon / Estoril 2009-2014

Jag vill träna med NF Academy

Skicka oss en förfrågan med spelarens bakgrund och vilka aktiviteter du vill delta i. Vi följer upp med vilka lokala och internationella program som kan passa dig.


Läs mer om vår användning av cookies: Cookies | Integritetspolicy


* Dessa fält krävs.

SENASTE NYTT

Start typing and press Enter to search