SPORTING SÖKER SKANDINAVISKA TALANGER

NF Academy utbildning vid Sporting Academy i Portugal
NF Academy utbildning vid Sporting Academy i Portugal
NF Academy utbildning vid Sporting Academy i Portugal

SPORTING SÖKER SKANDINAVISKA TALANGER

I mars 2021 skrev NF Academy på ett officiellt samarbete med den portugisiska jätten Sporting CP. Samarbetet bidrar med att den portugisiska klubben, med den världsberömda akademin, får tillgång till unga talanger i Skandinavien genom NF Academys program.

Själva avtalet var bara en formalisering av vad som redan pågått i två år. Pandemin satte undertecknandet på is, men det var ingen hemlighet att Sporting Lissabon var mycket nöjda med att NF Academy hade försett dem med unga talanger fram till dess.

Detta samarbete kommer att ge oss en heltäckande bevakning av den skandinaviska regionen, och det är viktigt för oss på Sporting. Det är ett nytt steg för oss då vi kommer in på nya marknader än de vi redan har bra överblick över, som vi redan har i Portugal. Det här kommer att ge oss mer värde både som klubb och som lag, säger VD:n för Sportings akademi, Paulo Gomes.

Paulo Gomes, chef för Sporting CP Youth Academy.
Paulo Gomes, chef för Sporting CP Youth Academy.

Talangfabrik

Sporting Lissabon är en av de tre stora klubbarna i Portugal tillsammans med FC Porto i nordväst och stadsrivalen Benfica. 18 ligamästerskap, 17 cupmästerskap och pokalen för seger i Cupvinnarcupen har alla hittat hem till det majestätiska Estadio Jose Alvalade.

Varje dag tränar många unga killar och tjejer på akademin, och drömmer om att en dag spela på en fullsatt hemmaplan, där över 50 000 åskådare kan skapa en fantastisk stämning. Sporting är kanske lika känt för sin ungdomsavdelning som för deras priser i troféskåpet. Även om de två sakerna är nära besläktade.

Ungdomsavdelningen är faktiskt en av världens mest erkända och medryckande.

Christiano Ronaldo och Luis Figo är två av många världskända spelare, som har tränat dagligen på deras fotbollsplan för att ta nästa steg i deras respektive karriär.

I det portugisiska laget som vann EM-finalen 2016 hade åtta spelare i startelvan erfarenhet från Sporting Lissabon akademi. Ytterligare två av avbytarna i truppen hade besökt talangfabriken.

Så varför tittar den portugisiska jätten på Skandinavien? När de uppenbarligen redan har hittat formeln för framgång i att utveckla spelare för den stora världsscenen?

Svaret är verksamheten och det arbete NF Academy har gjort under flera år.

Det är fantastiskt att kunna ge sådana möjligheter till våra deltagare som detta samarbete med Sporting ger oss. Vi hjälper inte bara till att utveckla spelarnas tekniska kompetens, utan också att ta nästa steg i deras karriär. Genom våra program upptäcker vi många talanger. För Sporting Lissabon är det en stor fördel att få kunskap om spelarna, innan de kommer till provspel, säger NF Academys sportchef, João Plantier.

João Plantier, NF Academy Sports Director
João Plantier, NF Academy Sports Director
Första NF-spelaren som blir en professionell spelare med Sporting
Första NF-spelaren som blir en professionell spelare med Sporting

Andra spelartyper

NF Academys huvudsakliga avsikt är att hjälpa spelare att hela tiden ta nästa steg i sin utveckling, och stödja spelaren att uppnå deras mål och drömmar. Detta sker framför allt genom deltagande i programmen som är högkvalitativa träningsläger både hemma och utomlands. Här hjälper NF Academy till med att skapa möjligheter för spelare att ta nästa steg deras karriär.

Skandinaviska spelare har en unik hög disciplin och förmåga att fokusera. De har även bra fysik samt ett intresse för kognitivt utvecklande i naturen. De har en personlighetstyp som är anpassningsbar med en stark vilja att söka utveckling utifrån de färdigheter de redan har. Det är en annan typ av spelare än portugisen, vilket självklart är en fördel för Sporting, säger NF Academys sportchef, Gonçalo Nunes.

Alla som deltar i programmen utvärderas av våra erfarna och högutbildade tränare. Baserat på detta och spelarens nivå eller potential bjuder vi in de utvalda att träna med europeiska storklubbar i deras akademier.

Ta reda på mer om NF International Trials i Sverige

Gonçalo Nunes, NF Academy Sports Director
Gonçalo Nunes, NF Academy Sports Director

KOMMANDE NF EVENEMANG

Träningsläger i Sverige

Datum Program Land Plats Åldersgrupp
25 -27 Jul 2022 NF International Trials Sweden Hudiksvall 2006-2013
29 -31 Jul 2022 NF International Trials Sweden Jönköping 2006-2013
05 -07 Aug 2022 NF International Trials with Fotboll24 Sweden Stockholm 2006-2013

Turneringar

Datum Program Land Plats Åldersgrupp
10 - 16 Jul 2022 NF Selection Ibercup Barcelona Spain Barcelona 2010-2006
18 - 28 Jul 2022 NF High Performance Portugal Rio Maior 2004 -2008
31 Jul - 07 Aug 2022 NF Elite Selection Nordic Invitational Denmark Esbjerg 2012-2006

Se översikten över alla våra evenemang här.

KONTAKTA OSS


Läs mer om vår användning av cookies: Cookies | Integritetspolicy


* Dessa fält krävs.

Start typing and press Enter to search