Ta nästa steg med NF Career Management

Ta nästa steg med NF Career Management

Postet på: 24/01/2022
nfacademy-football-career-management-1200x630
nfacademy-football-career-management-600x600

Ta nästa steg med NF Career Management

I detta program får du uppföljning och vägledning från en professionell NF Academy tränare som säkerställer din ultimata utveckling som spelare.

NF Career Management ger spelaren en uppföljning under hela programmet. Det börjar med att tränaren övervakar spelarnas styrkor och svagheter. Sedan startar jobbet och utvecklingen.

 

Med NF Career Management har spelaren möjlighet att få en personlig och individualiserad professionell uppföljning, vilket kommer göra att den enskilde spelaren kommer att prestera bättre. Genom att vara dedikerad till en spelare förbättrar den ständiga feedbacken, anpassad till spelarens behov, deras egenskaper och förbättrar deras svagare punkter, säger tränaren Ricardo Silva.

Upplevelse av högsta kvalitet

Precis som de andra programmen erbjuder NF Academy erfarenhet och stöd av högsta kvalitet till ambitiösa spelare som är motiverade, dedikerade och vill ta nästa steg i sin karriär.

NF Career Management ger också spelare möjligheter att testa sig fram i olika miljöer och få internationella referenser. Det är ett komplement till vad spelaren brukar göra på planen med sitt lag hemma.

Programmet är för pojkar och tjejer från 2002 till 2007 och passar såväl utespelare som målvakter.

Jarik Sundling (målvakten i videon) är en talangfull målvakt i Sarpsborg 08s U16-lag. Han har varit med i NF Academy sedan 2018, där har han deltagit i program som Elit Training Camp, Ibercup Cascais, Riga Cup, Team Training och flera lokala träningsläger.

NF Career Management är ett bra komplement för Jarik.

– Jag tror att det är väldigt användbart eftersom jag får insikt i hur portugisiska målvaktstränare vill att deras målvakter ska bete sig. I Norge har de ett tankesätt i en situation, och ett annat i Portugal. Detta ger mig valet om jag vill använda norsk stil eller portugisisk. Jag har lärt mig mycket av målvaktstränaren och implementerat det i mitt spel vilket har hjälpt min prestation, berättar Jarik Sundling.

Det ligger i detaljerna. För att ta ut potentialen därifrån behöver du någon som visar dig hur.

– Min målvaktstränare arbetar i en portugisisk toppklubb och är mycket kunnig. Han fokuserar på processen istället för resultatet i situationer. Vilket betyder att jag ibland har en bra räddning, men när vi går tillbaka och analyserar den är det tydligt att om jag till exempel skulle vara bättre placerad eller om mina händer var längre fram så kunde jag ha fångat den eller drivit den längre bort.

Detsamma gäller insläppta mål, där det inte nödvändigtvis betyder att jag gjort något fel om jag släpper in, förklarar den unge norske målvakten.

NF Academy kommer att skapa möjligheter med portugisiska klubbar för både provträningar och eventuella proffskontrakt eller att spela utomlands som amatör.

Sundling gjorde sitt första försök med den portugisiska jätten Sporting CP.

– Det var en riktigt bra upplevelse. I Sporting kunde jag testa mig själv mot några av de bästa unga målvakterna i Portugal. Jag såg hur professionella alla var, från huvudtränarna till de assisterande. Målvaktsträningarna var mestadels baserade på smidighet och snabb övergång från situationer. Alla försökte lära sig, hjälpa och bli bättre varje träningspass, berättar Jarik Sundling.

Intresserad av att träna med en portugisisk klubb? Ta reda på mer här

Jarik Sundling spelar för NF Academy
Jarik Sundling spelar för NF Academy

EN SUVERÄN KOMPLETTERING

De senaste två åren, har Jarik visat en god utveckling, hans pappa pekar ut på programmet som bevisar på hans sons framsteg.

– Jag tror att det är en kombination av ren dedikation till att träna, god coaching samt god träningsmiljö inom sina dagliga träningssessioner som kompletteras i samarbete med NF Academy. Jag tror att för Jarik så är NF Career Management en perfekt mix till hans dagliga träningssession.

Både utvärderingarna från tränaren samt att få åka till portugisiska klubbar för att provträna hjälper honom att utvecklas, menar Nils Sundling.

Han tror att detta program kan vara extra användbart, därför att det går ett i ett. Tränaren och spelaren tillsammans.

Jag tror programmet är användbart på grund av den feedback som Jarik får på sina matcher och träningar från målvaktstränaren, som är väldigt detaljerad och grundlig. Dem nyttjar en timma efter varje match för att analysera hans prestation, och det är en god komplettering för feedbacken som han får från sina klubbtränare. Mitt intryck är att målvaktstränaren är väldigt professionell och alltid väl förberedd inför sessionerna för att få en optimal resultat, säger Nils Sundling.

Är du intresserad av att testa NF Academys metodologi samt NF Career Management? Kontakta vår kundservice genom att skicka ett mail till sportsconsulting@nfacademy.com.

DEN SPECIELLA ROLLEN

Målvaktspositionen må vara den unika rollen på fotbollsplanen. Som kräver en specialiserad tränare för att ta dig genom NF Career Management programmet.

-Det är en professionell analys av träningar och matcher på en teknisk samt taktisk nivå, som alltid utvärderar spelarens prestation. Den stöds av flera digitala program som kan hjälpa till att få meddelandet mer klar och enkel att förstå.

Filmen och de visuella representationerna är skapad med hjälp av internationella referenser. Rörelserna och detaljerna i videon är exempel på andra professionella målvakter på hög nivå, påpekar målvaktstränaren från NF Academy.

Du bör lyssna noga, för här finns mycket att följa.

-I den första fasen identifierar vi profilen i detalj. Om vi ​​pratar om en offensiv eller defensiv målvakt, om han spelar med förväntan, hur hans reaktionsförmåga är, hans fysiska egenskaper, vilken typ av träning som är mer passande, analysera de största svagheterna relaterade till basteknik, positionering och rörelser.

Vi försöker förstå hur målvakten är integrerad på en strategisk nivå i laget, och hur denna roll kan förbättras i spelmodellen, observerar lagets beteende med samt utan boll, berättar NF Academys målvaktstränare.

Tanken med dessa möten är att idrottaren ska förstå de olika nivåerna där han kan förbättra sig och hur man gör det.

-Det föreslås alltid verkliga och uppnåeliga mål, där vi går igenom alla specifika sammanhang för positionen, såsom skott, en mot en mot målvakten, inlägg, spelande målvakt, distribution och bakåtpassningar. I grund och botten är det att överföra den metod som används vid målvaktsträning i Portugal, avslutar vår målvaktstränare.

En och en coaching inom NF Career Management.
En och en coaching inom NF Career Management.

Hur man utvecklas

Enligt tränaren Ricardo Silva är programmet NF Career Management värdefullt för den danske spelarens, Sebastian Ammentorp, utveckling som ung fotbollsspelare.

– Programmet är användbart, eftersom jag kan använda det för att förbättra mitt spel och få en förståelse för vad jag behöver förbättra. Genom att arbeta med en erfaren tränare som kan hjälpa mig att bli bättre genom att titta på detaljerna i videofilmerna.

Ricardo Silva har hjälpt mig mycket. För att jag letade efter de misstag som jag behövt fixa och för att förstå vad jag behövde förbättra. När jag pratade med honom om videorna gav han mig väldigt bra feedback på vad jag kunde förbättra, och hur man kan förbättra det förklarar Sebastian Ammentorp.

Sebastian Ammentorp tränar med NF Academy
Sebastian Ammentorp tränar med NF Academy

Liksom Jarik Sundling har Ammentorp gjort sin första provträning utomlands.

-Det var en bra upplevelse. Jag förbättrades mycket på hastigheten i spelet och fick mycket feedback på träningen av Ricardo. Jag fick ett jättebra bemötande av spelarna och lärde mig om ett annat sätt att spela fotboll, berättar Sebastian Ammentorp.

Hans far har sett Sebastian förbättrats mycket under NF Career Management programmet.

– Jag tror att programmet var användbart eftersom Sebastian skulle vilja ta det till nästa nivå. Han behöver hjälp med det, och jag kan se att få feedback verkligen hjälper mycket på hans spel. Jag kan se i spelen hur han förbättras genom att lyssna på vad Ricardo säger.

Sebastian har inte spelat så många matcher på grund av vinteruppehållet. I de matcherna jag har sett efter att programmet startade, så har han förbättrats mycket och hoppas att se lyckat resultat efter vinteruppehållet, avslutar han.

Läs också NF Academy kan vara dörröppnaren till professionella klubbar

KOMMANDE NF EVENEMANG

Datum Program Land Plats Åldersgrupp
15 - 25 Jul 2024 NF High Performance Portugal Rio Maior 2006 -2009
29 Sep - 05 okt 2024 NF Elite Training Camp
Week 40
Portugal Lisbon / Estoril 2009-2014
06 - 12 Okt 2024 NF Elite Training Camp
Week 41
Portugal Lisbon / Estoril 2009-2014
13 - 19 Okt 2024 NF Elite Training Camp
Week 42
Portugal Lisbon / Estoril 2009-2014
27 Okt - 02 Nov 2024 NF Elite Training Camp
Week 44
Portugal Lisbon / Estoril 2009-2014

Se översikten över alla våra evenemang här.

KONTAKTA OSS


Läs mer om vår användning av cookies: Cookies | Integritetspolicy


* Dessa fält krävs.

Start typing and press Enter to search