Vi söker begåvade målvakter i sommar

Vi söker begåvade målvakter i sommar

Postet på: 08/06/2021
NF Academy Goalkeeper Training
NF Academy Goalkeeper Training

Vi söker begåvade målvakter i sommar

Under sommaren kommer vi att besöka Sverige med målet att erbjuda kvalitetsträning, bidra till utvecklingen av lokala spelare och hitta talanger som vi kan erbjuda internationella möjligheter.

Vid NF International evenemangen, kommer fyra spelare från varje åldersgrupp att väljas ut för att gå med i NF Qualification Camp i Danmark. På det här lägret kommer det att göras ytterligare ett urval av åtta spelare som vinner en veckolång vistelse fylld med träning på en av världens bästa akademier, Sporting CP akademi.

Vi letar efter målvakter i åldrarna 8 till 16 år, som vill utveckla sina färdigheter och för att få en bättre förståelse av spelet. Under programmen kommer vi att arbeta med de olika faserna i spelet, enligt en metod, baserad på teknik, positionering, beslutsfattande och spelmedvetenhet.

VI VILL STÖDJA DIG FÖR ATT DU SKA NÅ NÄSTA NIVÅ

Vägen till Sporting CP startade med ett NF International evenemang för Morten Haug, Norge 2006.
Vägen till Sporting CP startade med ett NF International evenemang för Morten Haug, Norge 2006.

Morten Haug, en framgångsresa

Morten Haug är den senaste målvakten som scoutades av Sporting CP genom NF Academy. Han började denna resa genom att delta i evenemanget NF International .

Hans prestationsförmåga var mycket imponerande vilket gav honom en plats i NF Qualification Camp 2019, där Sporting CP deltog. Han valdes ut för att få en provträning i Sporting akademi under en vecka, en unik möjlighet att visa sin talang och få en chans att fortsätta spela i klubben.

Se de kommande NF International evenemangen i Sverige

Filip Melbin, Danmark 2003, var en del av vårt lag som deltog i den internationella turneringen IberCup i Lissabon, Portugal.
Filip Melbin, Danmark 2003, var en del av vårt lag som deltog i den internationella turneringen IberCup i Lissabon, Portugal.

Filip Melbin, spelar för danska landslaget
Filip spelar för Akademisk Boldklub (AB) U-19 lag. Han tycker att det är viktigt att experimentera och lära sig med olika utmaningar för att nå nästa nivå.

– Under påsken 2018 var jag i Cascais, Portugal med NF Academy för att delta i IberCup. Det var min första gång med NF Academy, och en fantastisk upplevelse. Jag fick mycket av resan. Träningen, matcher, tränare och spelare var en fantastisk blandning av både rolig och seriös fotboll.

MÅL MED PROGRAMMET

NF Academy har ett tydligt mål att bidra till utvecklingen av målvakter som kan nå en hög internationell nivå genom att erbjuda specialiserad målvaktsutbildning från en ung ålder, och en individuell samt konsekvent uppföljning över tid.

Under detta program kommer vi att arbeta med de olika faserna i spelet, enligt en metod baserad på teknik, positionering, beslutsfattande och spelmedvetenhet. Målvakterna kommer att delas upp i grupper baserat på ålder.

I våra målvaktsläger arbetar vi med att utveckla färdigheter inom dessa områden:

 • Skott
 • En mot en
 • Passar tillbaka till målvakten
 • Insparkar
 • Libero positionen

EVENT DETALJER

 • En erfaren portugisisk målvakttränare
 • Två dagliga träningspass
 • Kombination av specialiserad målvaktsträning och övningar med spelarna
 • En teorikurs per dag
 • 2 spelare (2008 – 2005) går vidare till NF Qualification Camp där vi täcker för alla lokala kostnader
 • Möjligheten att vinna en veckolång provträning med Sporting CP
 • Diplom till alla deltagare

UTVECKLAS MED PORTUGISISKA TOPPTRÄNARE

NF Academys huvudkoordinator för målvakter, João Santos
NF Academys huvudkoordinator för målvakter, João Santos

João Santos, NF Academy Goalkeeper Coach

João Santos är NF Akademins målkoordinator och han har en stor bakgrund i många olika träningssammanhang med portugisiska toppklubbar som Sporting CP. Under de senaste tio åren utvecklade João Santos dussintals internationella och nationella målvakter.

Han är mycket krävande under träningspass, eftersom han tror att det är det enda sättet att förbättras, men alltid i gott humör och motiverad i sitt arbete.

– De mest hängivna målvaktstalangerna i Norden, kan inte få en bättre plats att träna och lära sig än i Portugal, där kunskap om modern målvaktutbildning är världens största, säger João Santos.

Kommande NF International Evenemang

Datum Program Land Plats Åldersgrupp
24 - 26 Jun 2024 NF International Trials Sverige Göteborg 2008-2015
28 - 30 Jun 2024 NF International Trials Sverige Malmö 2008-2015
28 -30 Jul 2024 NF International Trials Sverige Hudiksvall 2008-2015
01 - 03 Aug 2024 NF International Trials Sverige Stockholm 2008-2015
05 - 07 Aug 2024 NF International Trials Sverige Jönköping 2008-2015

Se översikten över alla våra evenemang här

HITTA DITT EVENT

- Välj ett alternativ - Du kommer automatiskt att omdirigeras till ditt valda alternativ -

Start typing and press Enter to search