NF Weekend Training - NF ACADEMY
NF WEEKEND TRAINING

Upplev fotbollsträning i hög kvalitet med internationella möjligheter.

NF WEEKEND TRAINING

Bli tränad av erfarna portugisiska tränare med bakgrund från de världsberömda akademierna i SL Benfica, Sporting CP och andra toppklubbar i Portugal. Våra träningspass är av hög intensitet, och vi bjuder in motiverade spelare som är angelägna och villiga att lära sig att registrera sig på våra utvecklingsläger.

Spelare kommer under detta läger att få en unik möjlighet att visa sin förmåga, vilket kan leda till provträningar på europeiska akademier av högsta kvalitet och inbjudningar att spela i våra turneringslag i internationella turneringar.

VEM ÄR DET TILL FÖR?

NF Weekend Training är ett läger avsedd för både pojkar och flickor i åldern 8 till 16 år, som vill utveckla sina färdigheter och för att få en bättre förståelse av spelet. Vi rekommenderar att alla deltagande spelare har goda grundläggande färdigheter för sin ålder och är mottagliga för lärande.

För att se till att alla deltagare blir utmanade på sin egen nivå, skapar vi specifika träningsgrupper där vi differentierar efter nivå och ålder.

MÅL MED PROGRAMMET

NF Akademis uppdrag är att hjälpa till att utveckla flera internationella toppspelare. Genom våra lokala träningsläger ger vi spelarna värdefullt lärande som de kan ta tillbaka till sin vardagsträning. Under NF Weekend Training fokuserar vi på:

 • Utveckla spelarnas förståelse för spelet
 • Socialt lärande och träningsglädje
 • Förbereda spelare för framtida regionala urval
 • Ge de mest begåvade spelarna internationella utmaningar genom att bjuda in dem till program utomlands

Scoutar för

sporting

i Norden

INTERNATIONELLA MÖJLIGHETER

Våra tränare gör en intern utvärdering av alla deltagande spelare. Baserat på utvärdering och spelarnivå, tillhandahåller vi inbjudningar att träna med europeiska akademier av högsta kvalitet, vårt scholarship program, deltagande i internationella elitturneringar med våra elitlag eller deltagande i internationella träningsläger.

Under det senaste året har många spelare deltagit i ett lokalt läger, och de har blivit utvalda och inbjudna att träna med toppakademier.

Paket

SPELARE

 • Två dagliga träningspass
 • En teorilektion varje dag
 • En erfaren portugisisk huvudtränare för varje träningsgrupp
 • En utmärkelse till lägrets bästa spelare
 • Möjligheten att bli inbjuden till internationella program
 • Diplom till alla deltagare
Pris per spelare
Två dagar från 1590 SEK

MÅLVAKT

 • En erfaren portugisisk målvakttränare
 • Två dagliga träningspass
 • Kombination av specialiserad målvaktsträning och övningar med spelarna
 • En teorilektion varje dag
 • En utmärkelse till lägrets bästa spelare
 • Möjligheten att bli inbjuden till internationellt program
 • Diplom till alla deltagare
Pris per målvakt
Två dagar från 1590 SEK

UTRUSTNING

 • Utrustningspaket Light – 499 SEK
  Inkluderar: Ett par fotbollsstrumpor, ett par shorts och två fotbollströjor

 

 • Utrustningspaket Standard – 899 SEK
  Inkluderar: En jacka, ett par fotbollsstrumpor, ett par shorts och två fotbollströjor

 

 • Inomhusträning – 125 SEK extra per dag

Kommande NF Weekend Training Evenemang

Inga evenemang - schema tillgängligt snart!

En översikt över alla våra evenemang kan du se här

PLAYER OF THE CAMP

Vi vill motivera spelarna att arbeta hårt i våra träningsläger, och det är därför vi väljer ut och delar ut ett pris till “Player of the camp”, till åldersgrupperna 13-16 år. De spelare som vinner priset som lägrets bästa spelare får delta gratis på ett lokalt läger och en bild på vår «Wall of fame».

PLAYER OF THE CAMP

Vi vill motivera spelarna att arbeta hårt i våra träningsläger, och det är därför vi väljer ut och delar ut ett pris till “Player of the camp”, i åldersgruppen 13-16 år. De spelare som vinner priset som lägrets bästa spelare får delta gratis på ett lokalt läger och en bild på vår “Wall of fame”.

KVALITETSTRÄNING OCH INSPIRATION

Deltagarna på NF International får uppleva utbildningsmetoderna från de bästa portugisiska akademierna. Av alla de 14 spelarna som representerade det portugisiska landslaget i finalen i Europamästerskapet 2016 kom 10 spelare från Sporting CP akademi.

ÖVRIG INFORMATION

METODIK

Vi arbetar enligt principen «för att lära spelet genom att spela det». Våra övningar är därför utvecklade för att återskapa intensiteten och komplexiteten som spelarna upplever i spelets olika situationer. Övningarna är av hög intensitet, många involveringar med bollen, fokus på att fatta rätt beslut och att ge spelarna en bättre förståelse av spelet.

I alla våra aktiviteter är vårt huvudmål att utveckla spelaren. För de spelare som vill träna regelbundet med NF Academy fokuserar vi på följande:

 • Intensiv träning utformad för spelarutveckling.
 • Individuell uppföljning över tid./li>
 • Träning anpassad till spelarens nivå och deras mål för lärande.
 • Spela matcher mot lag som ger spelarna tillräcklig utmaning för att öka sin nivå som spelare.

Träningsgrupper

I våra lokala träningsläger differentierar vi både nivå och ålder för att skapa homogena träningsgrupper. Varje träningsgrupp består normalt av 12 till 20 spelare plus målvakter. Varje träningsgrupp tränas av en erfaren portugisisk huvudtränare och som får hjälp av en lokal tränare som talar det lokala språket.

NF ACADEMY TRÄNARE

NF Academy använder skickliga och erfarna tränare med bakgrund från europeiska storklubbar. Vi vill ha en profil med ambitiösa tränare med akademisk underlag för våra projekt. Tränarna väljs noggrant från de applikationer vi får och vårt befintliga kontaktnätverk.

Visa alla tränare för NF Academy

Tränare

João Plantier är akademins chef för våra lokala program och är en UEFA PRO certifierad tränare. Han ansvarar för att välja utbildade tränare som ska
representera NF akademin på våra läger. Med mer än 20 års erfarenhet av att utveckla spelare och sju års erfarenhet som akademitränare på Sporting CP har Plantier den perfekta kompetensen och nätverket för att sätta ihop ett team av tränare som tar spelarnas färdigheter till nästa nivå.

Visa alla tränare för NF Academy

Nf Academy Coach João Plantier

JOÃO PLANTIER

 • Master of Physical Education
 • UEFA PRO COACH
 • Sju år som huvudtränare för Sporting CP akademilag
 • Tio år som scout för Sporting CP
 • Ett års erfarenhet med Manchester United Soccer Schools
 • Fyra år som huvudtränare för Associação Desportiva de Oeiras ungdomslag
 • Fyra år som huvudtränare för Casa Pia Atlético Club ungdomslag

Vad gillar du mest när det kommer till att träna ett lag?

“Att ta spelare till sin maximala skicklighetsnivå är något som glädjer mig väldigt mycket.”

Varför bör skandinaviska spelare gå med i NF Academy?

Jag ser stor potential bland NF Academy spelarna. De skandinaviska spelarna har ett starkt fokus på att lära sig när de kommer hit. Tekniskt sett är de bra med bollen och är i linje med portugiserna i samma ålder. Vad de skandinaviska spelarna saknar är de får för få träningar och matcher mot spelare som kan ge dem en utmaning som matchar deras nivå. Det här är något vi kan bidra med, i en kombination av att ge dem en bättre förståelse av spelet. ”

ORGANISATÖR OCH SAMARBETEN

NF Academy samarbetar med lokala klubbar och partners för att genomföra
lokala träningsläger. Om du klickar på “Läs mer” under eventet som du önskar att delta i, kommer du att få information om vilken person/klubb som är ansvarig arrangör och hitta deras kontaktuppgifter. Vill du att NF akademin ska komma till din stad? Vi har en flera erfarna portugisiska tränare belägna i Portugal som är tillgängliga för att hålla i lokala träningsläger i olika städer över hela världen. För att vi ska komma till din stad så kan du bli en lokal partner eller tipsa oss till en klubb som vill skapa ett evenemang i samarbete med oss.

Bli en partner
I varje land har vi regionala partners som organiserar lokala träningsläger med hjälp av vår expertis och erfarna portugisiska ungdomsutvecklare. Om du vill ha fler träningsläger i din region kan du ansöka om att bli partner.

«Jag var med i NF Academy U13 lag, vilket var fantastiskt! Vi kom till kvartsfinalen, där förlorade vi mot Sporting CP på straffar. Det är inte det roligaste sättet att bli utslagen på från en tävling, men hela anordningen är bra med mycket bra tränare!”
Niklas Haugland, Leeds U23 och Norge U17

”Jag skulle säga att min tid med NF Academy har hjälpt till att ta bort den utmanande aspekten som nya situationer kan ge, till exempel att få landslag att höra av sig, att byta klubbar eller vidta ytterligare utvecklingssteg som spelare. Deras program är på en hög nivå, med bra tränare, och det finns spelare från olika nationaliteter som söker samma sak som du. Det gör att du verkligen utvecklas både som person och som spelare.”
Oscar Fuglesang, Silkeborg och Danmark U17

«João Plantier har spelat en viktig roll i min karriär av flera skäl. Han gav mig frihet och trodde på mig. Vi hade en nära relation, och han övervakade mig hela vägen. João gav mig feedback på vad jag behövde förbättra under matcherna, och sist men inte minst var han väldigt bra på att ständigt ge mig nya utmaningar.”
Zeca, kapten för FC Köpenhamn och Greklands landslag

”Jag spelade tillsammans med några mycket bra spelare och tränade under mycket kompetenta tränare. Först och främst var det en fantastisk upplevelse, och jag fick en bra referens för vilken nivå de bästa lagen i Europa var på. Sådana program har mycket värde eftersom de senare underlättar övergången till nya lag och nivåer.”
Kristian Arnstad, RSC Anderlecht och kapten för Norge U16

”Träningen är på en mycket hög nivå och det finns övningar jag aldrig har deltagit i tidigare. Jag har lärt mig mycket, som jag tar med mig till min träning hemma i Norge”
Dylan Ryan Murugesapilla, Lillestrøm och kapten för Norge U15

”Mina pojkar (födda 2004 och 2007) är verkligen glada över att komma till IberCup Cascais turneringen. Inte bara för att spela mot topplag utan också för att se var deras nuvarande nivå är och att träna och träffa andra bra spelare runt om i Skandinavien. Att ha program som NF Academy är fantastiskt. När du tränar med tränare på toppnivå och andra spelare i samma ålder ser du verkligen var den internationella fotbollsnivån ligger. »
Bjørn Helge Riise, före detta Fulham och norsk landslagsspelare

«Det var först när vi kom hem då vi såg de enorma förbättringarna i Kevin som en spelare. Han har en ny auktoritet om honom nu och hans beslutsfattande är bättre. Anledningen till detta är goda erfarenheter och bra tränare på NF Academy. Vi kommer inte ångra att vi valde ett lag med den kompetensen som NF Academy har.”
Thomas Hansvoll, tidigare professionell boxare och landlagsmästare

”Vistelsen på NF Academy gav mig en smak av vardagen som professionell. Mycket kompetenta tränare och bra spelare runt mig. Dagarna var bra, och jag lärde mig mycket. Det var efter vistelsen som jag vågade besöka utländska klubbar för att visa vad jag kan göra.”
Lucas Kåhed, IFK Göteborg och Sverige U17

”Jag är mycket nöjd med deltagandet i förra årets NF Academy IberCup. Det var väldigt spännande och inspirerande att få spela i ett lag med så många bra spelare från Norge, Sverige och Danmark. Jag blev motiverad att ge ännu mer efter att ha spelat mot och sett hur bra motståndare från länder som Portugal, Spanien och Mexiko var.”
Fredrik Oppegård, Vålerenga och Norge U17

«Under påsken 2018 var jag i Cascais, Portugal med NF Academy för att delta i IberCup Cascais 2018. Det var min första gång med NF Academy och en fantastisk upplevelse. Jag fick mycket av resan. Träningarna, matcherna, tränarna och spelarna var en fantastisk blandning av både rolig och seriös fotboll.”
Filip Mellbin, Danmark U16

HITTA DITT EVENT

- Välj ett alternativ - Du kommer automatiskt att omdirigeras till ditt valda alternativ -

Start typing and press Enter to search